Καταλήψεις / 1.500 αστυνομικοί απέναντι σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ στο Βερολίνο

Τεράστια επιχείρηση για να πεταχτούν στο δρόμο γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ καταληψίες που ζούσαν και δημιουργούσαν σε κτίριο του Φρίντριχσαϊν στο Βερολίνο.

Η κατάληψη Liebig 34, από το 1999 προσέφερε στέγη σε γυναίκες, τρανς και διεμφυλικούς, λειτουργώντας παράλληλα το μπαρ Syndicat και πολιτιστικό κέντρο προκειμένου να συγκεντρώνει το ενοίκιο που πλήρωνε στον ιδιοκτήτη. Θεωρείτο από τα τελευταία μείζονα σημεία αυτοοργανωμένης δράσης της αριστερής νεολαίας στο Βερολίνο.

Ο τελευταίος, ονόματι Gijora Padovicz, είναι μεγαλοιδιοκτήτης ακινήτων με πολλές εκατοντάδες διαμερίσματα στο Βερολίνο, για τα οποία έχει κατηγορηθεί ότι τα παραμελεί συστηματικά πριν τελικά ζητήσει αυξημένα ενοίκια για να τα ανακαινίσει. Η λειτουργία της κατάληψης είχε οδηγήσει σε αναβάθμιση της περιοχής, όπως γράφουν γερμανικά ΜΜΕ που καλύπτουν την υπόθεση.

Η αναβάθμιση της περιοχής φαίνεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη για ακόμη περισσότερα κέρδη και το 2018 αρνήθηκε να ανανεώσει το μισθωτήριο και ζήτησε έξωση. Η γερμανική Δικαιοσύνη ενέκρινε το αίτημά του και σήμερα τα ξημερώματα η γερμανική αστυνομία έκανε μία επιχείρηση αντάξια ταινιών του Χόλιγουντ και… των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλοιδιοκτήτη. Όπως γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, περίπου 1.500 αστυνομικοί από οκτώ διαφορετικά κρατίδια της Γερμανίας βρέθηκαν στο σημείο, μαζί με τεθωρακισμένα και αύρες, ειδικές μονάδες, κτλ., για να επιβάλουν την εκτέλεση της απόφασης αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν επίσης σπεύσει από τη νύχτα στο σημείο για να εμποδίσουν την έξωση που είχε αποφασίσει δικαστήριο το περασμένο Καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στο κτίριο. Το «σπίτια για αυτούς που μένουν σε αυτά» ήταν ένα από τα κυριότερα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Τελικά, αστυνομικό όχημα σταμάτησε μπροστά στην είσοδο του κτιρίου και άνδρες των ειδικών δυνάμεων προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα. Μετά την είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο, άρχισε η επιχείρηση προσαγωγής των καταληψιών, που κατήγγειλαν ότι ο δικηγόρος τους εμποδίστηκε να μπει στο κτίριο ή να μιλήσει με τον δικαστικό αντιπρόσωπο για να τονίσει ότι η έξωση είναι ακόμη παράνομη…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss