Κι όμως! Και οι φυσικές ξανθές πρέπει να χρησιμοποιούν μοβ σαμπουάν

Τα μοβ/μπλε/silver σαμπουάν δεν απευθύνονται μόνο στα κορίτσια που βάφουν ξανθά τα μαλλιά τους.

Ψάχνοντας και ανακαλύπτοντας προϊόντα για τα φυσικά ξανθά μαλλιά σου σίγουρα θα έπεσε το μάτι σου στα μοβ ή μπλε ή silver σαμπουάν. Λέμε για αυτά τα σαμπουάν που έχουν σκούρο χρώμα και που είναι γνωστά για την εξουδετέρωση της κιτρινίλας στα βαμμένα -κατά κύριο λόγο- ξανθά μαλλιά.

Συνήθως, τα βαμμένα ξανθά κορίτσια χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα σαμπουάν λίγο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και τη θάλασσα και το χρώμα τους χρειάζεται φροντίδα. Τα μοβ σαμπουάν, λοιπόν, κάνουν το χρώμα πιο σαντρέ, απομακρύνοντας τα ενοχλητικά κίτρινα και πορτοκαλί σημάδια από τα μαλλιά.

Φυσικά, δεν είναι για καθημερινή χρήση. Είναι θεραπείες άμεσης δράσης, που παρέχουν φροντίδα στα ξανθά μαλλιά. Όχι, όμως, μόνο στα βαμμένα ξανθά μαλλιά, όπως νόμιζες ως σήμερα, αλλά και στα φυσικά ξανθά!

Photo: @hairbylindseybumann

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, αν είσαι φυσική ξανθιά, μπορείς να βάλεις κι εσύ στη hair routine σου ένα μοβ σαμπουάν. Κι αυτό, γιατί θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τυχόν χάλκινους χρωματισμούς που έχουν δημιουργηθεί στα μαλλιά σου. Θα μας πεις… Πώς δημιουργούνται αυτοί οι χάλκινοι χρωματισμοί; Συνήθως, προκύπτουν από τα χημικά στοιχεία που περιέχονται στο νερό με το οποίο λούζεις τα μαλλιά σου. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Το μοβ/μπλε σαμπουάν θα λύσει αυτό το πρόβλημα του χάλκινου χρωματισμού στα μαλλιά σου. Πριν το χρησιμοποιήσεις, όμως, πρέπει να ξέρεις κάτι ακόμα. Τα συγκεκριμένα σαμπουάν λειτουργούν καλύτερα σε πολύ πορώδη μαλλιά, δηλαδή σε μαλλιά που έχουν πολύ ανοιχτά λέπια. Τα δικά σου, φυσικά μαλλιά δεν είναι πολύ πορώδη.Τα βαμμένα μαλλιά είναι πολύ περισσότερο πορώδη μιας και έχουν υποστεί χημική επεξεργασία για να γίνουν ξανθά. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά στα οποία χρησιμοποιούνται πολύ συχνά θερμαντικά εργαλεία.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούν λίγες περισσότερες χρήσεις μοβ σαμπουάν στα δικά σου μαλλιά (συγκριτικά με τα βαμμένα ξανθά) μέχρι να δεις αισθητή διαφορά και βελτίωση του χρώματός σου. Προσοχή, όμως! Μην το παρακάνεις στη χρήση. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα χρήσης μοβ σαμπουάν. Αν το κάνεις… συνήθεια και καθημερινότητα μόνο κακό θα κάνεις στα μαλλιά σου. Θα τα δεις σχεδόν άμεσα να είναι πολύ ξηρά και εντελώς θαμπά. Θα χαθεί η λάμψη τους.

Οπότε, ακολούθησε το ρητό «μέτρον άριστον» και θα δεις που το αποτέλεσμα στα μαλλιά σου θα είναι το αναμενόμενο. Δες τώρα μερικά μοβ/μπλε/silver σαμπουάν για ξανθά μαλλιά, που βρήκαμε για εσένα στην παρακάτω gallery!

Διάβασε ακόμα: Η Ελένη Μενεγάκη έχει βρει τα signature κραγιόν της για όλη την άνοιξη

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss