Κορονοϊός: 438 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

Και σήμερα, Κυριακή 18.10.2020, όπως και κάθε μέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει αναλυτικά για τον… εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Μετά την χθεσινή πολύ δύσκολη μέρα, κατά την διάρκεια της οποίας “έσπασε” το φράγμα των 500 νεκρών που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός, η αγωνία σήμερα είναι μεγάλη.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 438, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 25370 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 509 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 84 (71.4% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Πηγή Newsit.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss