Κρήτη: Εθελοντές φροντίζουν το αλογάκι που βρέθηκε δεμένο σε δέντρο

Το αλογάκι που βρέθηκε πριν λίγες ημέρες δεμένο και σε άθλια κατάσταση σε χωριό του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται πλέον δίπλα σε εθελοντές για φροντίδα και περίθαλψη.

Το συγκεκριμένο συμβάν γνωστοποίησαν οι εθελοντές του σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ Πολιτισμός-Περιβάλλον-Ζωοφιλία και έχει να κάνει φυσικά με την άθλια και παράνομη πρακτική του παστουρώματος.

Οι άνθρωποι του ΖΩΦΟΡΟΣ βρέθηκαν στην περιοχή που ήταν δεμένο σε δέντρο το άλογο και είδαν να λείπει ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο. Όπως ανέφεραν όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί. Το λεγόμενο «παστούρωμα» δηλαδή.Το ζώο, με ειδικό τρέιλερ, μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να λάβει την κατάλληλη φροντίδα.

Η νέα ανάρτηση των εθελοντών μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Το αλογάκι ήδη είναι ασφαλές και σίγουρα το αισθάνεται.

Διαβάστε τη συγκινητική ανάρτηση:

Μέχρι χθες δεν ήξερες τι σημαίνει αγάπη. Σε πήραμε κακοποιημένο στο κορμί και στην ψυχή. Σε είχαν δεμένο, εκτεθειμένο, με το πόδι σου να είναι χάλια. Να σου λείπει όλη η οπλή και να αιμορραγείς.

Το μόνο που βλέπαμε ήταν δέρμα και σάπιος ιστός. Η εικόνα όταν σε αντικρίσαμε ήταν άθλια και εσύ εκεί δεμένος κάτω από ένα δέντρο να σε τρώνε οι μύγες και να μην ξέρεις τι συμβαίνει. Σε πήραμε από τον βασανιστή σου, ο οποίος πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία και έφαγε το πρόστιμο των 33.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά όμως δεν μπορούν να επιστρέψουν το χρόνο που υπέφερες στα χέρια του.Παρόλη την κακοποίηση που βίωσες και τον πόνο, ήσουν συνεργάσιμος μαζί μας. Σήμερα ήρθαμε να σε επισκεφτούμε για να πάρεις τα φάρμακά σου και να καθαρίσουμε το πόδι σου. Ήσουν απολύτως συνεργάσιμος όσο ο κτηνίατρός μας Stelios Pirounakis σου έφτιαχνε το πόδι.

Συνεχίζεις να έχεις ένα βλέμμα απορίας και θλίψης. Όμως είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις ότι είμαστε εκεί για εσένα, όχι μόνο να γιατρέψουμε τις εξωτερικές πληγές, άλλα και τις εσωτερικές.

Το πιο όμορφο συναίσθημα που παίρνεις από ένα κακοποιημένο ζώο είναι να βλέπεις το βλέμμα του, να του μιλάς και να βλέπεις ότι καταλαβαίνει ότι θέλεις μόνο το καλό του και να αφήνεται στα χέρια σου. Να σου δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος άλλα θα τα καταφέρουμε. Για όποιον θέλει να βοηθήσει στα έξοδα αυτού του όμορφου και αρχοντικού πλάσματος, τα οποία είναι ήδη αρκετά, δίνεται λογαριασμός.

Χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, γάζες, απολυμαντικά, τροφή, και ίσως να τον βοηθήσουμε με προσθετικό μέλος. Μέχρι να φτιάξει πλήρως το πόδι. Θα ανέβει ενημερωτική ανάρτηση με όσους βοηθήσατε να το βοηθήσουμε. Μόνοι μας δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με τόσα περιστατικά καθημερινά. Ευχαριστούμε.

Ζωφόρος και εθελοντές. Για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε ή για να κάνετε κάποια δωρεά μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην Efoula Efi”

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss