Κρεμμύδια σε μέγεθος… κεφαλιού στο Ηνωμένο Βασίλειο | in.gr

Τα κρεμμύδια φουσκώνουν σε μέγεθος κεφαλιού. Για τους καλλιεργητές γιγαντιαίων λαχανικών της Βρετανίας, το 2020 ήταν μια χρονιά εκλεκτής ποιότητας.

“Last of the tomatoes growing in the Vivigrow hydroponic system!” – @GiantVeg 🍅Vivigrow Hydroponic Planter | http://bit.ly/2Bg6aVU

Δημοσιεύτηκε από Greenhouse Sensation στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Τρία παγκόσμια ρεκόρ δημιουργήθηκαν στη φετινή περιοδεία Grow Show τον Σεπτέμβριο: το βαρύτερο κόκκινο λάχανο στον κόσμο (31,6 κιλά), το μακρύτερο παντζάρι στον κόσμο (8,6 μέτρα).

Αυτόν το μήνα, ο Ίαν και ο Στιούαρτ Πάτον, 59χρονοι δίδυμοι από το Lymington στο Hampshire, μεγάλωσαν τη βαρύτερη κολοκύθα του Ηνωμένου Βασιλείου…

Το ενδιαφέρον για τα γιγαντιαία λαχανικά διογκώθηκε στο lock-down καθώς οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο στους κήπους τους.

«Ο ιστότοπός μας κατέρρευσε φέτος από τη ζήτηση», λέει ο Κέβιν Φόρτρει, 42 ετών, διευθυντής προγράμματος από την Cwmbran στη νότια Ουαλία.

“Amazing yields in the Oxypot hydroponic system. First time growing beans hydroponically!” – @GiantVeg 🌿Oxypot Hydroponic Planter | https://bit.ly/3147ZSn

Δημοσιεύτηκε από Greenhouse Sensation στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Στην ομάδα του στο Facebook, ο Φόρτρει αντιμετωπίζει τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι πρώτοι καλλιεργητές, όπως η υπερβολική τροφοδοσία της καλλιέργειας τους ή η μη σωστή στήριξή της: ένα αγγούρι μήκους ενός μέτρου θα πέσει από το φυτό, εκτός εάν έχει υποστήριξη με ένα εργαλείο.

«Οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τους σπόρους τους στο έδαφος τον Μάρτιο, αλλά μερικά φυτά δεν ξεκινούν μέχρι τα τέλη Απριλίου, και κατά τον Μάη».

Διαχειρίζεται μια δημοφιλή ομάδα Facebook και έναν ιστότοπο αφιερωμένο σε αυτούς. Κάποτε παρέλαβε ένα αγγούρι 86 εκατοστών γύρω από το Serpentine στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, σε ένα ποδήλατο για ένα ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι, για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το χόμπι.

Δημοσιεύτηκε από Giant Veg στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

«Είμαι γνωστός ως ο κ. Giant Veg», λέει. «Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό». Κατά τη διάρκεια του lock-down, ο Φόρτρει έστειλε πακέτα σπόρων για αρχάριους και δημιούργησε μια ομάδα WhatsApp για καλλιεργητές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss