Κριτική για την δεύτερη σεζόν από την σειρά The Boys – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Βασισμένη στο ομότιτλο κόμικ των Garth Ennis και Darick Robertson, η σειρά των Eric Kripke, Evan Goldberg και Seth Rogen τοποθετείται σε ένα κόσμο που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Σε αυτό τον κόσμο κυκλοφορούν άνθρωποι με υπερδυνάμεις, αρκετοί όμως από αυτούς παρακινούνται από τα καθόλου αγνά κίνητρά τους. Στον αντίποδα υπάρχει μια ομάδα απλών ανθρώπων που η δράση των υπερηρώων τους έχει στερήσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Κι έτσι ξεκινάει ένα κυνηγητό που πυροδοτείται από την επιθυμία απόδοσης δικαιοσύνης και την ανάγκη εκδίκησης των ανθρώπων που έχουν πληγεί.

Μετά την πρώτη σεζόν, για την οποία σας είχαμε αναφέρει την άποψη μας, έχουμε την συνέχεια με την δεύτερη που πραγματικά φέρνει εντυπωσιακές εξελίξεις και απογειώνει μερικά κομμάτια που είδαμε στην προηγούμενη.

Φυσικά δεν θα γίνει κάποιο spoiler, ώστε να απολαύσουν όλοι μια σειρά που αξίζει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο και ειδικά τα τελευταία επεισόδια είναι επικά, χωρίς τα υπόλοιπα να στερούνται αξίας.

Όπως και στην πρώτη σεζόν οι διαφορετικές πτυχές των υπερηρώων, οι ανατροπές, ο σαρκασμός και γενικότερα το γεγονός πως δεν σε αφήνει σε ησυχία είναι μερικά από τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα της.

Η δεύτερη σεζόν είναι γεμάτη “θανατηφόρες” ατάκες, ανάπτυξη χαρακτήρων μέσα από καταστάσεις, έχει δράση και βία, ενώ είναι όσο μυστηριώδης και σκοτεινή χρειάζεται και πραγματικά προσφέρει αυθεντική ψυχαγωγία.

Από το πρώτο επεισόδιο, συνεχίζοντας εντυπωσιακά από εκεί που είχε μείνει, δεν αφήνει τον θεατή να πάρει ανάσα και φυσικά χωρίς να αλλοιώνει το στυλ της, βρίσκει νέα θέματα ώστε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Χωρίς να θέλει να δώσει πολλές εφετζίδικες σκηνές (ενώ εύκολα θα μπορούσε) επενδύει στο σενάριο και τους χαρακτήρες και σταδιακά κλιμακώνει εντάσεις και εξελίξεις, δίνοντας ένα απίστευτο και σοκαριστικό φινάλε στο προτελευταίο επεισόδιο, ενώ το τελευταίο μας κάνει να ανυπομονούμε  για την επόμενη (μιας και έχει ανανεωθεί).

Φυσικά για μια ακόμα φορά υπάρχει άψογη στελέχωση των εκάστοτε ηθοποιών, που μοιάζουν ιδανικοί στους ρόλους και πέρα από την βία και την καφρίλα, υπάρχει ένα ανατρεπτικό σύμπαν “διαλύοντας” όσα ξέραμε για τους υπερήρωες.

Η δεύτερη σεζόν είναι πολύ καλά δομημένη και ξέρει πότε να σταματάει κάτι που θα την κάνει υπερβολική, καθώς άλλες φορές έχει πιο χουμοριστικές καταστάσεις, ενώ κάποιες δίνει μια διαφορετική υπόσταση, που ίσως δεν περιμενεις.

δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική για πολλούς υπερήρωες αλλά και… κοινούς θνητούς, όσο και στο αντίκτυπο που έχουν όλα τα γεγονότα στην πλοκή της σειράς και μετά υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Όλα αυτά δίνουν μια σειρά που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα και το καταδιασκεδάζεις.

Η σειρά είναι καλογραμμένη, φροντισμένη στην παραγωγή της και όλα λειτουργούν στην εντέλεια με τις νέες προσθήκες να δίνουν την δική τους πινελιά και ειδικά η Stormfront παίζει κομβικό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Όπως και στην πρώτη σεζόν θα αναφέρω το ίδιο: είναι πάρα πολύ δύσκολο να γράψω περισσότερα για το περιεχόμενο της, ωστόσο όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως δεν θα κάνω spoilers για να την απολαύσετε.

Αγωνιώδης, δυναμική, μα πάνω από όλα ψυχαγωγική, η δεύτερη σεζόν του The Boys είναι ακριβώς αυτό που θέλεις να δει κάποιος καθώς ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, κάνοντας τον θεατή να κολλήσει και να θέλει να δει όλα τα επεισόδια με τη μια. Είναι… Diabolical!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★★☆

Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Karl Urban
  • Jack Quaid
  • Antony Starr

The Boys Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss