Κριτική για την μίνι σειρά Someone Has To Die – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


H μίνι σειρά Someone Has To Die εξελίσσεται στην Ισπανία του ’50, εκεί όπου δύο γονείς καλούν τον γιο τους από το Μεξικό για να του γνωρίσουν τη μνηστή του, αλλά προς έκπληξή της συντηρητικής  οικογένειας, φέρνει μαζί του τον Lazarus, έναν χορευτή μπαλέτου που εγείρει πολλά ερωτήματα. Είναι κάτι παραπάνω από φίλος του;

Έχοντας σχηματίσει μια άποψη για την σειρά μετά την ολοκλήρωση της και μάλιστα με το φινάλε να έχει ανατροπές και πολλές εξελίξεις, αποκτήσαμε μερικά συμπεράσματα για αυτήν καθώς και για τα θετικά και αρνητικά της. Φυσικά ΧΩΡΙΣ SPOILERS.

Η μίνι σειρά Someone Has To Die έχει μόλις 3 επεισόδια 45-50 λεπτών και είναι τόσο ωραία δομημένη που εκτός από την πολύπλευρη υπόθεση που έχει αρκετές υποπλοκές για εκείνη την εποχή, εστιάζει και στους χαρακτήρες με πολύ καλές ερμηνείες, ενώ παράλληλα προσπαθεί με επιτυχία να ξεφύγει από τα κλισέ του θέματος, κάνοντας και ένα κοινωνικό σχόλιο.

Όπως είναι λογικό η μίνι σειρά Someone Has To Die θέλει να εξηγήσει κάποια πράγματα, με τα 3 επεισόδια να είναι ως επί το πλείστον αγωνιώδη και να προσφέρουν φυσικά ενδιαφέρουσες πτυχές, σε ένα θέμα που σίγουρα θα μπορούσε να ξεφύγει και να γίνει εντελώς καρικατούρα.

Παράλληλα προσπαθεί να μην αποκαλύψει και πολλά περισσότερα από όσα πρέπει ενώ μετά το δυναμικό μπάσιμο, κάπου κάνει μια μικρή “κοιλιά”, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει το πολύ καλό σύνολο που υπάρχει.

Μάλιστα από το δεύτερο επεισόδιο η πλοκή πηγαίνει σε άλλη διάσταση. Ναι μεν σε κάποια σημεία νιώθεις ότι εκεί που πάει να γίνει κάτι το διαφορετικό να αρχίζει να επαναλαμβάνεται, ωστόσο γρήγορα τα πράγματα επανέρχονται και πραγματικά οι ηθοποιοί, η εποχή αλλά και η εξελιξη της σε αποζημιώνουν.

Η παρουσία των περισσότερων εκ των ηθοποιών σίγουρα είναι ταιριαστή και έχουν όσες διακυμάνσεις χρειάζονται και κρίνονται ως ικανοποιητικοί με αυτή την πρώτη ματιά, με την εξέλιξη της σειράς σε μερικά σημεία τους βοηθάει σε αυτό και σε άλλα όχι.

Πάντως η μίνι σειρά Someone Has To Die μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε για την συνέχεια, σε κάθε επεισόδιο νιώθεις ότι έχει προσφέρει καλές στιγμές και παρά το ότι ουσιαστικά είναι σαν μια ταινία (γύρω στις 2,5 ώρες διαρκεί όλη κι όλη) δεν κάνει επιπόλαια πράγματα και σταδιακά σε μεταφέρει εκεί που θέλει.

Μπορεί όπως αναφέραμε ενδιάμεσα για λίγο ευτυχώς να έχει μερικά θέματα που επιδέχονταν βελτίωσης (δεν θα κάνουμε spoilers, μιας και είναι καθαρά με την εξέλιξη κάποιων σκηνών), αλλά σε αποζημιώνει χτίζοντας τα επεισόδια και ειδικά στο φινάλε όπου έχει αγωνία και ένταση, δίνοντας ένα ικανοποιητικό τέλος.

Φυσικά τακτική μας είναι να μην αποκαλύψουμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν spoilers, για κάποιον που θέλει να δει την σειρά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Carmen Maura
  • Cecilia Suárez
  • Ernesto Alterio

Someone Has To Die Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss