Κριτική για την σειρά 50 States Of Fright – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


H πρώτη σεζόν από την σειρά 50 States Of Fright εξερευνά ιστορίες που είναι εμπνευσμένες από τοπικούς αστικούς μύθους, από όλη την Αμερική, ταξιδεύοντας τους θεατές σε τρόμους που παραμονεύουν μόλις κάτω από την επιφάνεια της πατρίδας μας. Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια 10 λεπτά και εστιάζει σε ένα διαφορετικό αστικό μύθο και σε μια διαφορετική πόλη. Το κάθε επεισόδιο της νέας τηλεοπτικής ανθολογίας τρόμου του Sam Raimi ακολουθεί έναν νέο αστικό μύθο, που λαμβάνει χώρα σε κάθε μια από τις 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχοντας σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την σειρά μετά από τα 14 μικρά επεισόδια που παρακολουθήσαμε, αποκτήσαμε συμπεράσματα για αυτήν και γενικότερα τις εντυπώσεις μας για αυτά που είδαμε σε αυτά.

Το 50 States Of Fright είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να συνδυάσει την πλοκή με την αγωνία και στα επεισόδια και ενώ σε κάποια τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, σε άλλα είναι προβλέψιμη ή όχι τόσο ενδιαφέρουσα η εξέλιξη και δεν επιτυγχάνεται αυτό για το οποίο την παρακολουθείς.

Κοινός παρονομαστής των διαφορετικών ιστορίών, εκτός του τρόμου βέβαια είναι πως προσπαθεί να στηριχτεί στους χαρακτήρες, ωστόσο επεισόδια να είναι μικρά και τσιμπημένα σε ανατροπές και υπερβολές δεν το καταφέρνει απόλυτα, μιας και με τον περιορισμένο χρόνο δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη ή αστοχίες.

Ενώ είναι μοιρασμένα, μιας και μερικά έχουν μπολικές καλές στιγμές και κάποια αρνητικά στοιχεία που έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα ρυθμού και εξέλιξης, στο φινάλε του 50 States Of Fright μένεις με την αίσθηση του ανολοκλήρωτου.

Το πρώτο στόρι με τον Travis Fimmel ίσως είναι και το καλύτερο της πρώτης σεζόν, μαζί με το τρίτο που είναι ικανοποιητικό, ενώ και το πέμπτο έχει κάποια καλά στοιχεία. Δυστυχώς το 2ο και 4ο είναι πραγματικά απογοητευτικά, ενώ το πέμπτο είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες πτυχές, σε διαφορετικές ιστορίες που ναι μεν δεν γίνονται καρικατούρα, ωστόσο η διαφορά σε ρυθμό και ερμηνείες, είναι λες και γυρίστηκε άλλη σειρά. Σίγουρα μιλάμε για επεισόδια διαφορετικής θεματολογίας και τόσο σύντομα, που εν μέρει δικαιολογεί το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα σε κάποια από αυτά.

Οι χαρακτήρες έχουν τον κύριο λόγο, ωστόσο μερικοί εξ’ αυτών είναι αρκετά χλιαροί, η πλοκή ξεφεύγει με κάποια twists ειδικά σε καιρια σημεία στα επεισόδια, αλλά μερικά παρασύρονται σε μερικές ανούσιες και ανέμπνευστες σκηνές.

H παραγωγή γενικά φροντισμένη αλλά κάποια επεισόδια δεν έχουν την ίδια συνοχή, με την πλοκή να γίνεται αχταρμάς και ουσιαστικά δείχνει σαν να βιάζεται κάπως να τα ολοκληρώσει. Ναι μεν σε κάποια σημεία νιώθεις ότι εκεί που πάει να γίνει κάτι το διαφορετικό να αρχίζει να επαναλαμβάνεται και κυρίως να μην υπάρχει κάτι που να δίνει ώθηση σε ένα project το οποίο όχι απλά δεν μένει στάσιμο, αλλά όσο κυλάει, σκοντάφτει στα ίδια της τα “τρικ”.

Πάντως η σειρά 50 States Of Fright από την αρχή μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε για την συνέχεια, νιώθεις βέβαια σε κάποια σημεία ότι… τρενάρει αυτά που θέλει να δώσει και καταλήγει εντελώς τσαπατσούλικα, αφήνοντας πίσω τις όποιες βλέψεις για κάτι πραγματικά ενδιαφέρον.

Για να συνοψίσουμε οι υψηλές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στην αρχή, δυστυχώς γρήγορα γκρεμίστηκαν με την άνιση συνέχεια και γενικά o αλλοπρόσαλλος ρυθμός και το “ανακάτεμα” των χαρακτήρων να μην δίνουν σαφή προσανατολισμό στην σειρά, που είχε προοπτικές για κάτι ανώτερο με αυτές τις μεμονωμένες ιστορίες.

Ίσως και να είναι πλέον η… λάθος εποχή για κάτι τέτοιο αλλά ενώ κακή δεν είναι, θα θέλαμε κάτι παραπάνω από μια απλά αξιοπρεπή προσπάθεια. Φυσικά τακτική μας είναι να μην αποκαλύψουμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν spoilers, για κάποιον που θέλει να δει την σειρά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★✬☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Rachel Brosnahan
  • Travis Fimmel
  • Αsa Butterfield

50 States Of Fright Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss