Κριτική για την σειρά Des – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


H σειρά Des βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και το βιβλίο του Brian Master, Killing for Company: Case of Dennis Nilsen, το οποίο εξελίσσεται το 1983 και στην σύλληψη του περιβόητου Σκωτσέζου serial killer, ο οποίος δολοφονούσε αγόρια ως επί το πλείστον και άντρες σε μικρή ηλικία στα τέλη των ’70s και τις αρχές των ’80s και δεν μπορούσε να εντοπιστεί για 5 χρόνια. Όταν βρέθηκαν τα απομεινάρια από την σάρκα του 23χρονου Cranley Gardens, ο Nilsen συνελλήφθη και καταδικάστηκε στο Old Bailey, εκεί όπου πέρασε την υπόλοιπη ζωή του μέχρι τον θάνατο του το 2018.

Έχοντας σχηματίσει μια άποψη για την σειρά και μάλιστα όσοι την έχουν δει ξέρουν τι γίνεται στο φινάλε (είναι 3 επεισόδια μια και έξω) θα μιλήσουμε για μερικά συμπεράσματα για αυτήν καθώς και για τα θετικά και αρνητικά της.

Το Des από την αρχή μέχρι και το τέλος είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να συνδυάσει μια δυνατή υπόθεση με τους χαρακτήρες να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά ειδικότερα φυσικά αυτόν του φανταστικού David Tennant.

Προσπαθεί με επιτυχία να ξεφύγει από τα κλισέ του θέματος και καλύπτονται από το πολύ καλό σύνολο που έχει δημιουργηθεί. Όπως είναι λογικό και επειδή μιλάμε για την μίνι σειρά Des που θέλει να εξηγήσει κάποια πράγματα, με τα επεισόδια να είναι ως επί το πλείστον με αργόσυρτο ρυθμό, αλλά με έντονα περιγραφικές σκηνές, έχουμε και αρκετές σκληρές, όχι όμως οπτικα.

Έχει μπόλικες ενδιαφέρουσες πτυχές, με σημαντικές αναλύσεις και κάποια σημεία προς το φινάλε ειδικά που ήθελαν περαιτέρω ανάπτυξη, αλλά ο πρωταγωνιστής Tennant δίνει σίγουρα μια από τις ερμηνείες της ζωής του.

Παράλληλα προσπαθεί να μην αποκαλύψει και πολλά περισσότερα από όσα πρέπει, κάνει ένα πολύ δυναμικό μπάσιμο στην αρχή και στο σύνολο της αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και είναι must-see.

H παραγωγή γενικά φροντισμένη με πολύ καλή απεικόνιση της εποχής, την πλοκή να προσπαθεί να κρατηθεί μέσα από τα 3 επεισόδια και σίγουρα συνολικά ωραία δομημένη και να προσφέρει μπόλικες καλές στιγμές.

Το βασικό με το Des, είναι ότι βασίζεται στο έξυπνο σενάριο της, το οποίο ωστόσο δεν μένει απλά απλά στην καταγραφή των γεγονότων και καταφέρνει να πάει τα πράγματα ακόμα παραπέρα, βοηθούμενο φυσικά και από την καταπληκτική ερμηνεία του Tennant.

Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κανείς κριτική για τέτοια σειρά, χωρίς να αποκαλύψεις λεπτομέρειες για αυτήν, διότι πραγματικά είναι από εκείνες που μπορείς να συζητάς για ώρες. Ωστόσο δεν θα γίνει κάποιο spoiler, ώστε να απολαύσουν όλοι μια σειρά που αξίζει τον κόπο.

Kι ας είναι 3 επεισόδια καταφέρνει να είναι δυνατό σαν εκτέλεση, υπάρχει σταθερός αργός ρυθμός για να σε κάνει να “χωνέψεις” μερικές καταστάσεις, ενώ έχουμε ωραία δομημένη ιστορία και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Το Des είναι μια σειρά καλογραμμένη, φροντισμένη στην παραγωγή της όσο δεν πάει και φυσικά εστιάζει πολύ στις σκηνές διαλόγου, αλλά και σε μερικές σκηνές που καταφέρνει να “σοκάρει” όχι οπτικά αλλά με τα λόγια της.

Δίνει κάτι πολύ στιβαρό που είναι δεδομένο ότι σε κάποια σημεία θα χάσετε την… μπάλα και σε κάποιες περιπτώσεις η σειρά θα μπορούσε να αποφύγει καποιες μικρές ευκολίες, ωστόσο δεν σε κάνει να την βαρεθείς.

Η σειρά I Know This Much Is True είναι από εκείνες τις σειρές που σίγουρα αξίζει να δεις και αφήνει πράγματα στον θεατή, κάτι που σίγουρα από μόνο του είναι αρκετό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • David Tennant
  • Daniel Mays
  • Jason Watkins

Des Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss