Κριτική για την ταινία Body Brokers – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Ο Utah είναι ένας νεαρός εθισμένος σε κρακ και ηρωίνη για περίπου μια δεκαετία μέχρι να εμφανιστεί ο Wood ως απομηχανής θεός για να τον στείλει χωρίς καθόλου έξοδα σε μια κλινική αποτοξίνωσης. Αυτό που δεν ξέρει είναι πως πίσω από την ευγενική πράξη του Wood βρίσκεται οργανωμένη μπίζνα που εκμεταλλεύεται παραθυράκια του νόμου στις ΗΠΑ για να θησαυρίσει στέλνοντας τοξικομανείς συστημένους σε κέντρα θεραπείας.

Mπορεί να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για μια ενδιαφέρουσα ταινία, αλλά αποδεικνύεται μια παταγώδης αποτυχία που όχι μόνο δεν καταφέρνει να αποφύγει τα κλισέ του είδους, ενώ σε μεγάλο μέρος της ταινίας υπάρχει στασιμότητα.

Αντι να δώσει κάτι καινούργιο, αντίθετα σκοντάφτει στην αμετροέπεια της, σε έναν αχταρμά που δεν ξέρεις από που να πρωτοπιάσεις, καθώς από το μισάωρο και μετά σχεδόν δεν δίνει κάποια συνταρακτική εξέλιξη και είναι εντελώς flat.

Μετά το σχετικά ενδιαφέρον πρώτο μέρος περιμένεις κάποια στροφή ή “έκρηξη” του δεύτερου μέρους, αλλά και την πλήρη ανάπτυξη των χαρακτήρων, ωστόσο δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Η ταινία Body Brokers εντέλει όμως δεν έρχεται τελικά αυτό που θες να δεις και η προσπάθεια είναι πολύ κατώτερη του αναμενομένου.

Εκείνο που απογοητεύει και για αυτό δεν λειτουργεί καλά είναι το γεγονός πως ενώ έχει όλα τα φόντα για μια δυνατή ταινία και αρκετό υλικό για να κρατήσει το ενδιαφέρον, αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα.

Δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις θεωρητικές αρετές της, ώστε να ξεδιπλωθούν άλλα πλεονεκτήματα και να αναπτυχθούν εξαιρετικά οι χαρακτήρες και μπορούσε να είχε αποφύγει την ανούσια φλυαρία, μιας και στην τελική δεν έχει και πολλά να πεί.

Σε πολλά σημεία μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη μιας και ενώ έχει κάποιες ελάχιστες καλές στιγμές, όχι μόνο δεν τις εκμεταλλεύεται αλλά δεν καταφέρνει καν να κυλήσει ανώδυνα ως σύνολο καθώς καταρρέει το όλο θέμα της.

Η σκηνοθεσία ανά στιγμές έχει ωραία πλάνα, κάποιοι ηθοποιοί βρίσκονται σε αυτόματο πιλότο (Williams, Grillo), αλλά μέχρι εκεί καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι κάτω του μετρίου. Η ταινία Body Brokers δεν καταφέρνει δυστυχώς να αξιοποιήσει την κεντρική ιδέα και ο ρυθμός της είναι υπερβολικά άστατος για αυτά που έχει να προσφέρει.

Νιώθεις μαζί με το cast πως υπάρχει μια αμηχανία και η θεματολογία που όπως κυλάει το θέμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού, καθότι η ταινία Body Brokers ήθελε περαιτέρω επεξεργασία και όχι την συγκεκριμένη επιδερμική ανάλυση.

Eίναι ολοφάνερο σε μερικά σημεία ότι η ταινία Body Brokers ξεχειλώνει, με αποτέλεσμα ειδικά από τα μισά και μετά να μην μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή, διότι ο καθαρός χρόνος της (χωρίς σάλτσες και υπερβολές) είναι σαν να βλέπεις το πρώτο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς.

Όπως αναφέρθηκε ενώ δεν είναι τόσο κακή η ταινία Body Brokers, μετά αρχίζει η κατηφόρα και στο δεύτερο μέρος έχει μεγάλα κενά, ενώ το τελευταίο εικοσάλεπτο είναι αρκετά τραβηγμένο, αποτελώντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Συνοψίζοντας και κλείνοντας εδώ για να μην κάνουμε spoiler, η ταινία Body Brokers αποτελεί μια μεγάλη χαμένη ευκαιρια για κάτι μοναδικό αλλά δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα θετικά στοιχεία που έχει, ενώ όπως αναφέρθηκε το ενδιαφέρον cast δεν κάνει κάνει την διαφορά εκεί που πρέπει. Eν ολίγοις, πέρασε και δεν ακούμπησε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★✬☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Jack Kilmer
  • Michael K. Williams
  • Frank Grillo

Body Brokers Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss