Κριτική για την ταινία Ghosts Of War – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Το Ghosts of War ακολουθεί την πορεία πέντε Αμερικανών στρατιωτών, οι οποίοι έχουν αναλάβει να “κρατήσουν” έναν Γαλλικό Πύργο κοντά στα τέλη του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου. Ο Πύργος αυτός παλαιότερα βρισκόταν υπό την κατοχή των Ναζί. Σύντομα, η παραμονή των πέντε στρατιωτών εξελίσσεται σε παράνοια, όταν ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια παραφυσική απειλή, πολύ πιο τρομαχτική απ’ ό,τι έχουν αντικρίσει στο πεδίο της μάχης.

Πραγματικά ενώ σαν ιδέα (χωρίς να είναι πρωτότυπη φυσικά) το να συνδυαστεί ο τρόμος σε μια -ας πούμε- πολεμική ταινία είχε ενδιαφέρον, το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια καθίζηση ειδικά από τα μισά και μετά.

Κλισέ δίχως όρια, απαράδεκτοι ηθοποιοί, δίχως κάτι που να βγάζει νόημα σαν εκτέλεση, ειδικά με το κάκιστο τελευταίο μισάωρο, το οποίο πραγματικά είναι από τα χειρότερα που έχουμε δει τελευταία με αμέτρητα κενά.

Για την ταινία Ghosts of War δεν υπάρχουν λόγια τα οποία θα περιγράψουν το πόσο κακή ταινία είναι, καθότι δεν καταφέρνει να προσφέρει τίποτα το καινούργιο στο είδος, ενώ κάθε σκηνή που περνάει, την κάνει να μοιάζει με παρωδία ειδικότερα μετά από μια μεταστροφή, την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε.

Jump scares που περιμένεις πριν καν γίνει η σκηνή, ανεκδιήγητο σενάριο και τραγελαφικές ερμηνείες συνθέτουν αυτό το σκηνικό αχταρμά που παρακολουθούμε για 95 λεπτά και ενώ η αρχή σε προδιαθέτει για κάτι guilty pleasure έστω, η συνέχεια είναι οδυνηρά δυσανάλογη.

Η ταινία Ghosts of War, που μπορεί να έχει μια σχετικά ενδιαφέρουσα ιδέα και να θέλει να διαφοροποιηθεί, ωστόσο όχι μόνο δεν διαφέρει από τον σωρό των συγκεκριμένων ταινιών, αλλά αντίθετα ακολουθεί πάλι πιστά την συνταγή και είναι γεμάτη από τραγελαφικές σκηνές.

Για μια ακόμα φορά έχουμε μια ταινία που σίγουρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο είδος και γενικότερα σαν ταινία, πέρα από μπαρουφολογίες (ειλικρινά πόσο ανέμπνευστοι διάλογοι), κακό ρυθμό και πιο πολύ γέλιο με την όλη παραγωγή και το στήσιμο της ταινίας, παρά τρόμο.

Ειλικρινά δεν υπάρχουν πολλά λόγια να περιγράψουν αυτό που είδαμε σε μια ταινία που μπορεί να ξεκίνησε σχετικά καλά, αλλά όσο γίνονται στην ταινία Ghosts of War, τόσο θα προσπαθήσετε να την διαγράψετε από την μνήμη σας όλο και πιο γρήγορα. Προτιμήστε καλύτερα το Overlord που προσφέρει τρόμο και fun σε μεγάλο βαθμό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ✬☆☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Brenton Thwaites
  • Kyle Gallner
  • Theo Rossi

Ghosts Of War Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss