Κριτική για την ταινία Little Fish – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Η ταινία εστιάζει σ’ ένα ζευγάρι που ζει εν μέσω της πανδημίας του NIA, ο οποίος είναι ιος που προκαλεί απώλεια μνήμης και νευρικούς κλονισμούς. Ο πρωταγωνιστής προσβάλλεται από τον ιό και πλέον το ζευγάρι προσπαθεί να επιβιώσει σε μια βάρβαρη πραγματικότητα και να κρατήσει τη σχέση του ζωντανή.

Η ταινία Little Fish προσπαθεί να δώσει κάτι διαφορετικό σε ένα επίκαιρο (με διαφορετική χροιά) θέμα και διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της πλειοψηφίας του είδους. Ένα καλογραμμένο σενάριο με έξυπνους διαλόγους και μερικές όμορφα δοσμένες καταστάσεις, έχει σίγουρα κάποια κλισέ, όμως οι συμπαθέστατοι πρωταγωνιστές και τα προαναφερθέντα την “ανεβάζουν” στα μάτια του θεατοί

Οι δυο κεντρικοί χαρακτήρες ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι “δένουν” πιο εύκολα, καθώς έχουν αρκετές ωραίες σκηνές που ταιριάζουν στην περίσταση, ενώ το θέμα της έχει πολλά κοινά με αυτό που ζούμε με την πανδημία και μπορείς να το χαρακτηρίσεις και αλληγορικό.

Η ταινία εστιάζει στους ηθοποιούς, προσφέρει αρκετές ανάλαφρες στιγμές (χωρίς να ξεχειλώνει τις καταστάσεις) συνδυάζοντας το ταλέντο τους αλλά και μερικές πιο “σοβαρες” στιγμές και έτσι το Little Fish αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ταινία.

Μην νομίζετε βέβαια, ότι λείπουν τα κλισέ και οι διδακτισμοί, ωστόσο “ντριπλάρονται” εύκολα. H ταινία Little Fish ωστόσο προσφέρει έναν πιο ανάλαφρο ρυθμό και από τα πρώτα της πλάνα καταφέρνει να… κερδίσει τον θεατή, ενώ τον κάνει παράλληλα να προβληματιστεί με την συγκεκριμένη θεματική. Παράλληλα καταφέρνει να κάνει μια πλοκή που μπορούσε να γίνει σχετικά κοινότυπη και… κουραστική, να γίνει αρκετά ενδιαφέρουσα και προσιτή στον θεατή.

Μια ταινία που μπορεί να έχει σεναριακές ευκολίες (εντάξει όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν λείπουν) και κάποιες ίσως αχρείαστες σκηνές, ωστόσο δεν θα κάνουν τον θεατή να βαρεθεί, σε μια προσπάθεια που πραγματικά λείπει ειδικά από το συγκεκριμένο είδος.

Το δεύτερο μισό της ταινίας είναι καλύτερο από το πρώτο και σίγουρα η ταινία δεν απογοητεύει αυτόν που ξέρει τι να περιμένει. Είναι καλογραμμένη και γεμάτη από καλοφτιαγμένους χαρακτήρες που καταφέρνει να σε κερδίσει με τα συν και τα πλην της.

Για να συνοψίσουμε, η ταινία Little Fish καταφέρνει αν μη τι άλλο να προσφέρει μια δυνατλη εμπειρία στον θεατή, η οποία πάνω απ’ όλα δεν παίζει με τα νεύρα και την νοημοσύνη του θεατή και αυτό δεν το βρίσκει συχνά κανείς σε τέτοιου είδους προσπάθεια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Olivia Cooke
  • Jack O’Connell
  • Raúl Castillo

The Little Fish Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss