Κριτική για την ταινία Mogul Mowgli – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


O Zed είναι Βρετανός-Πακιστανός ράπερ που ζει στη Νέα Υόρκη. Λίγο πριν ξεκινήσει η ευρωπαϊκή περιοδεία του, στην διάγνωση του βρίσκει πως πάσχει από μια αυτοάνοση ασθένεια. Έτσι επιστρέφει για να δει την οικογένεια του στο Λονδίνο.

Χρόνια τώρα, ο ανεξάρτητος κινηματογράφος μας έχει χαρίσει αμέτρητα “διαμαντάκια” και αυτή τη φορά το Mogul Mowgli είναι μια ταινία εσωτερική με πολλή ανάλυση των ανθρώπινων πτυχών, με τον Riz Ahmed σε μια ακόμα πολύ καλή ερμηνεία μετά το The Sound Of Metal.

Ταινίες σαν το Mogul Mowgli, προσφέρουν δυνατά συναισθήματα στους θεατές. Μιλάμε φυσικά για ταινία της υπομονής, αλλά ο εξαιρετικός Ahmed που πραγματικά για μια ακόμα δίνει ρεσιτάλ με ερμηνεία υψηλού επιπέδου και η προσέγγιση του θέματος κάνουν την διαφορά.

Το Mogul Mowgli είναι μια ταινία-δυναμίτης που αν μπει στο κλίμα πραγματικά θα δει με ενδιαφέρον τα γεγονότα και τον κεντρικό χαρακτήρα, σε συνδυασμό με την πολύ καλή σκηνοθεσία-αποκάλυψη και μερικές πολύ δυνατές στιγμές.

Υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πινελιές στον Ahmed αλλά και τον περίγυρο του, πολυποίκιλες αναφορές σε θέματα ευρύτερης προσέγγισης και γενικότερα μια αντισυμβατική σκηνοθεσία με ψυχή.

Ποτέ δεν προβοκάρει όπως μπορεί να έκανε κάποια αντίστοιχη, ούτε επιλέγει τον εύκολο δρόμο, ενώ δεν έχει και πολλές ενδιαφέρουσες καταστάσεις από την αρχή μέχρι το φινάλε, με μερικά “νεκρά” διαστήματα που δεν αλλοιώνουν ωστόσο κάτι, αν και χρειαζόταν μια ίσως λίγο καλύτερη διαχείριση.

Η ταινία Mogul Mowgli είναι μια προσεγμένη παραγωγή και γενικότερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στον τρόπο που κυλάει στο σύνολο της η ταινία, ενώ όσο περνάει η ώρα εξελίσσεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο και υπάρχουν μερικές εκπλήξεις.

Η ταινία Mogul Mowgli εστιάζει στον άνθρωπο και τα προβλήματα του, χωρίς να… λαϊκιζει, ενώ παράλληλα δίνει μια άλλη οπτική σε θέματα που σε ένα ευρύτερο πλάισιο είναι αν μη τι άλλο πολύ σημαντικά που ίσως άλλοι δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν τόσο καλά.

Το Mogul Mowgli χωρίς υπερβολές είναι μια ταινία με ψυχή που σίγουρα θα συγκινήσει τον θεατή, θα του προσφέρει πάρα πολλά συναισθήματα, χωρίς να το… εκβιάσει με αφετηρία πάντα τις ερμηνείες. Κι ας έχει μια λίγο διαφορετική προσέγγιση στο τελευταίο κομμάτι της, όλα αυτά είναι ψεγάδια μπροστά σε αυτά που βλέπει ο θεατής.

Συνοψίζοντας, μιλάμε σίγουρα για μια δυνατή ταινία, η οποία κακά τα ψέματα είναι μια προσπάθεια που χρειαζόμαστε για να δώσει μια άλλη οπτική, χωρίς φανφάρες και κουραστικές αναλύσεις, μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα ματιά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Riz Ahmed
  • Aiysha Hart
  • Alyy Khan

Mogul Mowgli Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss