Κριτική για την ταινία Rebecca – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Μια γκουβερνάντα παντρεύεται έναν αριστοκράτη, για ν’ ανακαλύψει πως ο ίδιος και το προσωπικό του παράξενου πύργου του, είναι ακόμα επηρεασμένοι απο την πρώτη γυναίκα του, τη Rebecca, που πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Kαι μόνο το γεγονός πως η ταινία Rebecca είναι remake από την αντίστοιχη του Alfred Hitchcock αρκεί για να γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτή και η σύγκριση είναι εκ προοιμίου χαμένη.

Δεν μπορεί να αποφύγει και στα κλισέ του είδους, αλλά αντίθετα κιόλας σκοντάφτει στο απίστευτο “τίποτα” που τελικά σερβίρει. Μετά το κάπως ενδιαφέρον αν και σχετικά υποτονικό πρώτο μέρος περιμένεις σίγουρα την “έκρηξη” του δεύτερου μέρους αλλά και την πλήρη ανάπτυξη των χαρακτήρων. Εντέλει όμως δεν έρχεται τελικά αυτό που θες να δεις και η προσπάθεια είναι κατώτερη του αναμενομένου.

Εκείνο που απογοητεύει και για αυτό δεν λειτουργεί καλά είναι το γεγονός ότι ενώ έχει όλα τα φόντα για μια δυνατή ταινία και αρκετό υλικό για να κρατήσει το ενδιαφέρον (και μεμονωμένα να την δούμε, χωρίς να είναι remake) δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις αρετές της, ώστε να ξεδιπλωθούν άλλες αρετές και να αναπτυχθούν εξαιρετικά οι χαρακτήρες.

Θα μπορούσε να είναι και λιγότερο “διδακτική”, αλλά καταλήγει στην ίδια… συνταγή με αντίστοιχες Αμερικάνικες, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποφύγει και την ανούσια φλυαρία, μιας και στην τελική δεν έχει και πολλά να πεί.

Σε πολλά σημεία μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη μιας και ενώ έχει κάποιες λίγες συμπαθητικές στιγμές, δεν καταφέρνει να κυλήσει ανώδυνα ως σύνολο. Γενικά το πρόβλημα της ταινίας, είναι πως παρά την όχι και τόσο μεγάλη διάρκεια της, δείχνει να είναι υπερφορτωμένη και να χωρέσει πολλά πράγματα εκτός από το πιο ουσιώδες: το να μεταφέρει συναισθήματα στον θεατή.

Και ενώ θέλει να προσφέρει αστείες αλλά και ειλικρινείς σκηνές και να περάσει ένα πιο ανάλαφρο μήνυμα, σε αρκετά σημεία νιώθεις ότι κάτι λείπει και ήθελε πολύ παραπάνω προσπάθεια για να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Περιμένεις να δεις περισσότερα πράγματα και μια ιστορία που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον, ωστόσο ο αλλοπρόσαλλος ρυθμός και η μη ικανότητα για το κάτι παραπάνω πέρα από μια ρηχή αφήγηση των γεγονότων, καθιστούν την ταινία μια χαμένη ευκαιρία.

Γενικά υπάρχει μια… τσαπατσουλιά στο όλο εγχείρημα, πολλές καλές στιγμές μένουν στο… ράφι, είναι κρίμα για το αξιοπρεπές κάστ να μην μπορεί να διασώσει και πολλά. Μοιάζει να θέλει να πάει σε… fast forward, με το πολύ καλό καστ (Armie Hammer, Lily James, Christine Scott Thomas να χαραμίζονται) να δείχνει πως πάει μηχανικά και γενικά να είναι μια από τα ίδια.

Η ταινία Rebecca σε γενικές γραμμές είναι μέτρια, όχι απλά σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνει να συγκριθεί με την πρωτότυπη αλλά ούτε και σαν μεμονωμένη δεν κάνει την διφορά και σίγουρα μπορούσε να δώσει πολλά περισσότερα, αν έκανε έστω τα στοιχειώδη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★✬☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Armie Hammer
  • Lily James
  • Christine Scott Thomas

Rebecca Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss