Κριτική για την ταινία The Bay Of Silence – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Ο Will συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του Rosalind και τα τρία παιδιά τους εξαφανίστηκαν ξαφνικά και ξεκινάει μια ξέφρενη αναζήτηση σε όλη την Ευρώπη για να τους βρει. Αφού τους εντοπίσει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη βόρεια Γαλλία, ο Will μαθαίνει ότι ο μικρός τους γιος πέθανε μυστηριωδώς και προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο Will πιστεύει ότι η Rosalind είναι αθώα για την ύποπτη δολοφονία του μωρού τους, αλλά η καταστροφική αλήθεια πίσω από το παρελθόν της, τη συνδέει με ένα άλλο ανεξιχνίαστο έγκλημα.

Σίγουρα μπορεί η κεντρική ιδέα να είναι σχετικά ενδιαφέρουσα, αλλά αυτό ισχύει από ένα σημείο και μετά για την ταινία The Bay Of Silence, καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αποδωθούν με πολύ καλύτερο τρόπο και έτσι χάνεται μια ευκαιρία.

Στην αρχή ενώ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα το πρώτο διάστημα δεν σε προδιαθέτει για κάτι πολύ δυνατό. Δεν ξέρεις που θέλει να το πάει, είναι μπερδεμένο και κάπως ανιαρό αλλά από την ώρα ωστόσο που αρχίζει και προχωράει κάπως η ιστορία, στο τελευταίο ημίωρο έχει μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά αλλά και υπερβολές, με το The Bay Of Silence να αδικεί τον εαυτό του.

Δεν υπάρχει κάποιο νόημα σε κάποιες από τις σκηνές στο πρώτο μισό, στο σύνολο της η ταινία είναι όμορφα σκηνοθετημένη, αλλά την προδίδει το σενάριο που δεν είναι κακό, ωστόσο δεν κάνει το βήμα παραπάνω, στερώντας από το The Bay Of Silence κάτι αξιοσημείωτο.

Τα πράγματα ειδικά στην μέση γίνονται κάπως χαοτικά και γενικότερα όσο πλησιάζει το φινάλε νιώθεις ότι ενώ εκεί είναι το δυνατό της κομμάτι, όταν αποκτά και πάλι έναν χαρακτήρα είναι ήδη αργά για την ταινία που μπερδεύει τον θεατή αλλά και τον… εαυτό του.

Είναι δεδομένο πως οι προθέσεις ήταν πολύ καλές εξ’ αρχής, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ωστόσο, χωρίς φυσικά να θέλει να το παίξει εξυπνακίστικο, στο πρώτο μέρος και λίγο παραπάνω αρχίζει πλατειάζει, χωρίς να εστιάζει σε πιο ουσιώδη πράγματα της πλοκής και έτσι το τελευταίο κομμάτι της ταινίας που μπορούσε να είναι πιο ουσιαστικό, δεν κάνει την διαφορά.

Σαν ιδέα σίγουρα δεν είναι κακή, ωστόσο το The Bay Of Silence παρόλο που έχει αξιόλογα στοιχεία, “σκοντάφτει” στην προσπάθεια να κάνει ίσως κάτι μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά μπορούσε, την ώρα που δύσκολα μπορεί να γεμίσει τα 90 και κάτι λεπτά της, με κάποια πράγματα να έρχονται αρκετά “βολικά” και ειδικότερα το φινάλε, που είναι λίγο βιαστικό.

Για να συνοψίσουμε, το The Bay Of Silence είναι μια ταινία που δεν λες ότι δεν αποφέρει τίποτα στον θεατή, ωστόσο ξεχειλώνει γρήγορα και μοιάζει σε κάποια σημεία πως θέλει να γεμίσει τα ενδιάμεσα κενά για να συνδέσει την αρχή με το τέλος. Κρίμα και η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πετύχει σε μεγάλο βαθμό, αυτό το εγχείρημα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Claes Bang
  • Olga Kurylenko
  • Brian Cox

The Bay Of Silence Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss