Κριτική για την ταινία The Glorias – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


H ταινία επικεντρώνεται στη ζωή και τη δράση της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Gloria Steinem και αντλεί στοιχεία από το βιβλίο της με τίτλο My Life on the Road. Η Steinem υπήρξε ηγέτης και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 με σημαντική δράση και πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές γίνεται απλά για να προσελκύσουν κόσμο και άλλες μπορεί να βγουν πραγματικά καλές ταινίες. Εδώ ενώ υπάρχουν τα εφόδια, τελικά νιώθεις ότι κάτι λείπει για μια πραγματικά πολύ καλή ταινία.

Ενώ υπάρχει μια αξιοπρεπής σκηνοθεσία, μια αρχικά καλή παρουσίαση του θέματος και ένα δυνατό cast, δεν καταφέρνει η ταινία να αποδώσει τα αναμενόμενα, κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας και μένει μονάχα η αποτύπωση μέσω των ηθοποιών της.

Η υπόθεση είναι συγκεκριμένη και προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και έτσι η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, κάτι το οποίο μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Η ταινία The Glorias έχει μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο, μιας ενώ έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, δυστυχώς στο σύνολο της λειτουργεί μηχανικά απλά για να διεκπεραιώσει τα γεγονότα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά παλαιότερες προσπάθειες. Σε αυτό δεν βοηθάει και η 2,5ωρη διάρκεια της καθώς πραγματικά έχει αρκετά αχρείαστα σημεία

Το πρώτο μέρος του The Glorias είναι αρκετά καλό και υποφερτό, με την ταινία να ξεκινάει δείχνοντας ενδιαφέροντα σημεία της αληθινής ιστορίας (μέσα από την ταινία φυσικά), στην συνέχεια ωστόσο τα πράγματα γίνονται κάπως αλλοπρόσαλλα. Eκεί που σε συνεπαίρνει, τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν και νιώθεις λες και οι συντελεστές θέλουν να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα η ταινία.

Γενικά η ταινία The Glorias ήταν μια ταινία με πολλές δυνατότητες να χτιστεί μια πολύ δυναμική ταινία με ένταση και αγωνία, ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα την αδικεί κατάφορα, διότι είναι ημιτελής και μένουν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★✬☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Alicia Vikander
  • Julianne Moore
  • Bette Midler

The Glorias Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss