Κριτική για την ταινία Togo – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


H ταινία Togo είναι βασισμένη στη πραγματική ιστορία του γνωστού ως The Serum Run. Το 1925 επιδημία διφθερίτιδας απειλούσε μία ολόκληρη πόλη της Αλάσκα και μοναδικός τρόπος για να φτάσει η αντιτοξίνη μέχρι εκεί ήταν μια εξαντλητική διαδρομή περίπου 1100 χιλιομέτρων μέσα στο χιόνι με τα έλκηθρα τα οποία έσερναν σκυλιά. Κεντρικός ήρωας είναι ο Leonhard Seppala, ένας Νορβηγός εκτροφέας σκύλων για έλκηθρα, των γνωστών μας husky, ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στην επιτυχία του Serum Run και πια τιμάται ως ήρωας.

Πραγματικά βλέποντας τα πρώτα trailer για την ταινία Togo, ξέρεις πως θα δεις την “κλασική” συνταγή για ταινία της Disney και απλά θες να ανταποκριθεί στις όποιες απαιτήσεις υπάρχουν φυσικά.

Η ταινία Togo καταφέρνει να δώσει μια ψυχαγωγική και αρκετά δυνατή ταινία, η οποία περνάει μηνύματα στο κοινό και σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε κάποια σημεία και το πιο μικρό κοινό, αλλά παράλληλα δεν θα κάνει τους πιο μεγάλους να κοιτάνε το ρολόι τους.

Όπως έχουμε αναφέρει, σε κάθε ταινία πρέπει να κρίνουμε όχι μόνο το τι βλέπουμε αλλά και τον σκοπό και το κοινό στο οποίο δημιουργήθηκε. Και με βάση αυτό λοιπόν η ταινία Togo κάνει τον θεατή να περάσει καλά την ώρα του, με μερικές σκηνές που προσφέρουν συγκίνηση.

Με βάση την θεματολογία της ταινίας και το γενικότερο στόρι με βάση και τα μηνύματα που θέλει να περάσει, θα ήταν πολύ εύκολο να καταλήξει σε μια διδακτική κλισέ προσπάθεια, ωστόσο (με μερικά ψεγάδια) δίνει μια διαφορετική ματιά, πιο ψυχαγωγική, ενώ παράλληλα βοηθάει και το καλό design της.

Η απεικόνιση των καταστάσεων και χαρακτήρων είναι ικανοποιητική, με την ταινία να εστιάζει πάνω απ’ όλα στα συμπαθέστατα τετράποδα και στον πολύ καλό Willem Dafoe, ωστόσο οι άνθρωποι μπαίνουν στην… άκρη.

Συνοψίζοντας, η ταινία Togo είναι μια χαρά για αυτό που πρεσβεύει, έχει “ταβάνι”, ωστόσο δίνει στον θεατή μια καθαρά διασκεδαστική και γεμάτη μηνύματα προβολή, σε αντίθεση με άλλες πολυδιαφημισμένες ταινίες που υπόσχονται, αλλά δεν το πραγματοποιούν. Και κακά τα ψέματα αυτό από μόνο του είναι υπέραρκετο, για μια τέτοια προσπάθεια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

  • Willem Dafoe
  • Julianne Nicholson
  • Christopher Heyerdahl

Τogo Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss