Κριτική για την ταινία Tom And Jerry – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Η ταινία Tom And Jerry βρίσκει τους δύο άσπονδους φίλους να έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους και τον Jerry να βρίσκει καταφύγιο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, λίγο πριν τη δεξίωση ενός μεγαλειώδους γάμου. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου τρελαίνεται όταν βλέπει τον ποντικό και αναθέτει σε μια νέα υπάλληλο να λύσει το πρόβλημα. Η τελευταία καταφεύγει στη λύση του γάτου και προφανώς τη θέση παίρνει ο Tom για να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τον Jerry.

Η ταινία Tom And Jerry θέλει να σεβαστεί το είδος και να πάει σύμφωνα με τους κανόνες του, έχοντας φυσικά συγκεκριμένο target group και είναι δεδομένο ότι αφορά περισσότερο από όλους το συγκεκριμένο.

Μπορεί σε κάποια σημεία να προσφέρει διασκεδαστικές σκηνές και εν μέρει και μια μικρή νοσταλγία, ωστόσο είναι αρκετά εμφανές πως δεν έχει την αύρα των animation που βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ολοφάνερο επίσης το ότι ήθελε παραπάνω δουλειά και απλά έχει πολλές σκηνές για να γεμίζει τα κενά για όσα ακολουθούν, ενώ από ένα σημείο και μετά θα γίνει ανιαρό για όλους ακόμα και για τα παιδιά.

Πρόκειται να γίνει προσιτή στο παιδικό κοινό, αλλά δεν τα καταφέρνει, το ίδιο και με τους ενήλικούς, μιας και είναι αδύναμη σε πολλά σημεία, ακολουθώντας την τυποποιημένη συνταγή εκεί που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Σίγουρα απλά έγινε για να περνάει η ώρα, αν και δεν τα καταφέρνει σε αυτό.

Ενώ στήνει κάτι που θα μπορούσε να είναι άκρως ψυχαγωγικό και υπήρχαν καλές προοπτικές μέχρι τα μισά τουλάχιστον, χάνει την μπάλα, μην μπορώντας να αξιοποιήσει τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν από τους δυο χαρακτήρες.

Σε κάποια σημεία η ώρα περνάει ανώδυνα, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή ακόμα καλύτερα να είχαν αποτυπωθεί πιο διασκεδαστικά, καθώς η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στην καρικατούρα, παρόλο που ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Και αυτό οφείλεται καθαρά στους ηθοποιούς.

Μιλάμε σίγουρα για μια σχετικά αδιάφορη προσπάθεια και έχεις την αίσθηση ότι πλατειάζει χάνοντας την ταυτότητα της, ενώ υπάρχουν και σημεία στα οποία είναι στατική και απλά θέλει να γεμίσει τα κενά. Και μιλάμε για ταινία χοντρικά 1,5 ώρα.

H ταινία Tom And Jerry έχει μερικές ελάχιστες δυστυχώς διασκεδαστικές σκηνές, αλλά μοιάζει εντέλει μια χαμένη ευκαιρία για μια ακόμα καλύτερη προσπάθεια στο είδος και δεν καταφέρνει κάνει και την διαφορά.

H ταινία Tom And Jerry θα μπορούσε να είχε περισσότερο χαρακτήρα ψυχαγωγικό και βλεπεται να ευχάριστα, ωστόσο το γεγονός πως δεν απευθύνεται σε καμία ηλικία ουσιαστικά, την καθιστά μια προσπάθεια που “πέρασε και δεν ακούμπησε”.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★✬☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Chloë Grace Moretz
  • Michael Peña
  • Rob Delaney

Tom And Jerry Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss