Κριτική για την ταινία Top Gun: Maverick – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο Pete “Maverick” Mitchell (Cruise) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος πιλότος δοκιμών και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά. Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Maverick αντιμετωπίζει τον Υπολοχαγό Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Teller), γιο του wingman “Goose”. Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Maverick βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

Fade in.
Τα logo των Paramount , Don Simpson & Jerry Bruckheimer εμφανίζονται στην μεγάλη οθόνη, το synth theme του Harold Faltermeier ανεβάζει στροφές σιγά-σιγά , το γνωστό font των τίτλων κάνει και αυτό την εμφανισή του , ενω το Danger Zone του Kenny Loggins κλείνει με ηχηρό τρόπο την εισαγωγή του νέου Top Gun .
Fade out.
Τελικά πόσα έχουν αλλάξει σε τούτο το πολυαναμενόμενο -για πάνω απο τρείς δεκαετίες- sequel? Θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι. H αλήθεια είναι , όμως , οτι , αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει: O Tom Cruise , η κινηματογράφιση , οι θεατές και πολλά άλλα. Αυτός όμως που μένει αλώβητος , είναι ο μύθος της ταινίας … και ο Maverick. Έναν Maverick που τον βρίσκουμε σχεδόν εκεί που τον αφήσαμε. Κολλημένος στον βαθμό του Captain , ο “ένας αλλά λύκος” Mav και απο τους τελευταίους “best of the best” της σχολής του ‘86 , πλέον δοκιμάζει και φέρνει στα όρια τους υπερηχητικά αεροπλάνα , που κανείς δεν ξέρει οτι υπάρχουν , πάντα όμως με τους δικούς του όρους , και με την τρέλα που κουβαλά … ακόμα. Όλα λοιπόν στήν θέση τους: τα Ray-Ban , το μπουφάν , η Kawasaki και τα – ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Tony Scott – ηλιοβασιλέματα.
Όλα τα παραπάνω μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία , κατά τη διάρκεια της εντυπωσι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss