Κριτική για την ταινία Zeroville – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Ο 24χρονος Άικ, ένας φοιτητής αρχιτεκτονικής, εμπνέεται από τις ταινίες στο σινεμά, και παίρνει το λεωφορείο για το Χόλιγουντ. Μοιάζει σαν αυτιστικός με τις αντιδράσεις του στους γύρω του, ενώ ο καταπιεστικά θρησκευόμενος πατέρας του έχει σημαδέψει τα παιδικά του χρόνια. Με τατουάζ τον Μοντγκόμερι Κλιφτ και την Ελίζαμπεθ Τείλερ, αλλά και κεφάλι ξυρισμένο γουλί, προκαλεί εντύπωση σε όσους τον βλέπουν. Θα πετύχει να μπει στον χώρο του κινηματογράφου, αρχικά ως σχεδιαστής κι έπειτα ως μοντέρ. Το ονειρικό του ταξίδι, όμως, θα απαντήσει μια τραγική αποκάλυψη.

H ταινία Zeroville υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι ένα love letter στο Hollywood. Σίγουρα ο James Franco δεν είναι σε καμία περίπτωση Quentin Tarantino, αλλά δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση αυτό το χάλι.

Να ξεκαθαρίσουμε δεν αντιγράφει την συγκεκριμένη προσπάθεια, αλλά είναι από τις πρώτες σκηνές υποτονική και δεν ξέρεις που θέλει να το πάει. Από την ώρα που αρχίζει και προχωράει κάπως η ιστορία, τα πράγματα παίρνουν την κάτω βόλτα και η μια σκηνή είναι χειρότερη από την άλλη.

Δεν υπάρχει καμία ροή, η δράση εκτός από λίγη είναι και εντελώς πρόχειρα σκηνοθετημένη και ένα γενικά έχουμε ένα πολύ κακό σενάριο και μάλλον δεν του ταιριάζει το ύφος και στυλ της ταινίας του James Franco γιατί αντίθετα με το Disaster Artist, εδώ μοιάζει περισσότερο με ερασιτέχνη σκηνοθέτη.

Τα πράγματα από ένα σημείο και μετά (ειδικά από το μισάωρο και έπειτα) γίνονται χαοτικά, χάνεται η μπάλα και γενικότερα όσο πλησιάζει το φινάλε νιώθεις ότι δεν καταλήγει κάπου και δεν σε ενδιαφέρει πλέον.

Χαρακτήρες οι οποίοι είναι το λιγότερο ανυπόφοροι με έναν υπερβολικό James Franco, με μερικούς ηθοποιούς να δίνουν κάποιες από τις πιο αδιάφορες και χειρότερες ερμηνείες της καριέρας τους και γενικότερα το αποτέλεσμα να είναι αποκαρδιωτικό.

Το Zeroville από ένα σημείο και μετά θυμίζει ένα τεράστιο συνονθύλευμα που δεν ξέρεις από που να το πρωτοπιάσεις. Το στόρι όπως είπαμε δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, με την ταινία να χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον.

Την υπόθεση δεν την λες και κακή, ωστόσο το Zeroville “μπάζει” από παντού και σε ωθεί να την… εγκαταλείψεις πριν το τραγικό της φινάλε, διότι από ένα σημείο και μετά δεν βλέπεται με τίποτα.

Για να συνοψίσουμε, το Zeroville είναι μια ταινία που θα ξεχάσεις ακριβώς πριν καν το τέλος της και αποτελεί μια εντελώς βαρετή προσπάθεια, η οποία πάσχει σε όλα τα επίπεδα και δεν έχει να δώσει κάτι στον θεατή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ✬☆☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • James Franco
  • Megan Fox
  • Seth Rogen

Zeroville Trailer

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss