Κυτταρίτιδα: Να τι δε γνωρίζαμε | Vita.gr

Αν και δεν πρόκειται για θέμα υγείας αλλά για ένα καθαρά αισθητικό φαινόμενο, η κυτταρίτιδα δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί ως διά μαγείας, καθώς είναι πολυπαραγοντική, τονίζουν οι ειδικοί. Πίσω της βρίσκεται μια σειρά αιτιολογικών παραγόντων, όπως οι ορμονικές μεταβολές, η αύξηση βάρους, το κάπνισμα, το άγχος, η λιπαρή διατροφή, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη κίνησης. Ωστόσο, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα με βάσει τις σωστές τακτικές. Όμως επειδή υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση σε αυτό το κομμάτι, οι παρακάτω πληροφορίες θα αποσαφηνίσουν το ζήτημα που μας απασχολεί μια και καλή.
Η αύξηση του βάρους κάνει την κυτταρίτιδα να φαίνεται πιο έντονη.
Δείτε επίσης: Οι 8 βασικοί κανόνες της παιδικής διατροφής
Σχεδόν σωστό
Η αύξηση του σωματικού λίπους είναι ένοχη για αυτό και όχι η αύξηση των κιλών. Για παράδειγμα, η προπόνηση με βάρη δυναμώνει τους μύες οι οποίοι ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος. Ετσι όταν τονώνουμε τη μυϊκή μας μάζα η ζυγαριά μπορεί να μας δείχνει περισσότερα κιλά χωρίς όμως αυτό να αντιστοιχεί σε πραγματικό πάχος.
Παρατηρείται όταν ο οργανισμός είναι γεμάτος τοξίνες.
Λάθος
Η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας είναι οι καταλυτικοί παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού.  Ομως  η αιτία της κυτταρίτιδας δεν είναι οι τοξίνες. Ωστόσο σίγουρα ένα μενού αποτοξίνωσης, πίνοντας άφθονα υγρά, και τρώγοντας λαχανικά και φρούτα, θα κάνει καλό και θα συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και την κατακράτηση υγρών.  Η διαδικασία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss