Κύπελλο Γερμανίας: Ο Σερραίος άσος που ταπείνωσε την παρέα του Λεβαντόφσκι! (videos+photos)

Κύπελλο Γερμανίας: Ποιος είναι ο Ιωάννης Γκέλιος, ο οποίος με το Κίελο τρέλανε την Γερμανία και την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την πρόκριση επί της Μπάγερν.

Ένα ακόμα ελληνόπουλο συζητείται από το βράδυ της Τετάρτης σε όλη τη Γερμανία.

  Ο Ιωάννης Γκέλιος έκανε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και παλαίμαχο άσο της Μπάγερν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, στο τηλεοπτικό πλατό που παρακολουθούσε την προσπάθειά του, να μην πιστεύει σε αυτά που βλέπει. Τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την Χολστάιν Κίελο, μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα. Έναν Σερραίο. Ο οποίος αναδείχθηκε παίκτης του αγώνα!

Ο Ιωάννης Γκέλιος έγραψε ιστορία με την ομάδα του το Κίελο. Ομάδα που εδρεύει στον γερμανικό βορρά και στηρίζεται οικονομικά στο ναυπηγείο, όπου κατασκευάζονται υποβρύχια. Ένας σύλλογος που απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, η οποία το 2020 δεν άφησε τρόπαιο που να μην το προσθέσει στη συλλογή της.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 24/4/92 στο Άουγκσμπουργκ, αλλά ποτέ δεν ξεχνάει την πατρίδα. Κατάγεται από τις Σέρρες κι επέλεξε την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας όταν ήταν μικρός. Εκεί είχε συμπαίκτη τον Κώστα Σταφυλίδη. Από τη συνύπαρξή τους στην Ελπίδων, αλλά και στην Άουγκσμπουργκ έγιναν κολλητοί. Σαν αδέρφια είναι.

Ο Γκέλιος δεν είναι το παιδί που θα γεμίσει το instagram με φωτογραφίες life style. Δείχνει απλώς την προπόνησή του, τη συμμετοχή στους αγώνες και την άριστη σχέση με τον Σταφυλίδη. Στα 90 λεπτά και στην παράταση δέχθηκε δύο γκολ από την Μπάγερν. Η οποία δεν έπαιζε με αναπληρωματικούς.

Συγκεκριμένα, αγωνίστηκαν οι Λεβαντόφσκι, Νόιερ, Μίλερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Σανέ, Γκνάμπρι. Οι δύο τελευταίοι νίκησαν τον Γκέλιο στην κανονική διάρκεια. Ο Λεβαντσόφσκι και ο Μίλερ μόνο στη διαδικασία των πέναλτι. Αλλά όχι και ο Ρόκα. Ο Γκέλιος απέκρουσε το έκτο πέναλτι της Μπάγερν και το Κίελο έγραψε ιστορία.

Ελπίδων

Ο Γκέλιος, λοιπόν, έχει δεσμούς με την Ελλάδα και στην Ελπίδων είχε πέντε συμμετοχές. Ο ύψους 1,90 τερματοφύλακας έκανε ντεμπούτο την 1 Ιουνίου 2012 στα προκριματικά του Euro Κ21 με το Σαν Μαρίνο εκτός έδρας. Συμπαίκτης με τον Σταφυλίδη και άλλα παιδιά που έχουν κάνει σπουδαία καριέρα, όπως οι Πέλκας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κουρμπέλης, Κολοβός, Βέλλιος. Αναπληρωματικός ήταν ο γκολκίπερ του Ατρόμητου Γιαννιώτης και προπονητής του ο Τσάνας.

Όνειρο η άνοδος

Ποδοσφαιρικά, όμως, είναι η μοναδική του σύνδεση με την Ελλάδα. Δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο σε κάποιο σύλλογο. Το όνειρό του είναι η Μπουντεσλίγκα και είναι σε θέση να το κυνηγήσει με το Κίελο. Η ομάδα του είναι στη δεύτερη θέση με 29 βαθμούς, έπειτα από 15 αγωνιστικές. Ισόβαθμη με τη Μπόχουμ κι έναν πίσω από το ιστορικό Αμβούργο, ενώ ακολουθούν με 27 Γκρόιτερ Φιρτ και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Γκέλιος είναι παιδί της Άουγκσμπουργκ, της πόλης, όπου γεννήθηκε. Στην Ακαδημία της ανδρώθηκε, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Μέτρησε 117 αγώνες με την δεύτερη ομάδα από τη σεζόν 2011-12 έως και τη σεζόν 2017-18. Το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή στην τρίτη κατηγορία με τη Χάνσα Ροστόκ κι εκεί ήταν βασικός με 39 αγώνες.

Με την γεμάτη περίοδο που είχε, πήρε προαγωγή στη δεύτερη κατηγορία με το Κίελο. Πέρσι μέτρησε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο και φέτος έχει 13 στο πρωτάθλημα. Και μία στο κύπελλο, όπου πανηγύρισε την τεράστια πρόκριση κόντρα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου το 2020 και την παρέα του.

Δείτε τον Γκέλιο στη photo gallery και τον «τρελαμένο» Σβαϊνστάιγκερ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss