Λίγα και ακριβά τα νεόδμητα ακίνητα στην Αττική

Ανθεκτικές παραμένουν οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων στις πιέσεις των δυσκολιών που έχει προκαλέσει στο οικονομικό περιβάλλον η κρίση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο χαμηλός αριθμός των διαθέσιμων νεόδμητων (όχι παλαιών ανακαινισμένων) είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο διατηρούν σταθερές και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα τις τιμές τους. Ευρύτερα στις τιμές πώλησης των ακινήτων, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates σύμφωνα με τις αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταγράφεται μείωση της αρχικής ζητούμενης τιμής πώλησης μετά από διαπραγμάτευση, από 10% έως 25%-30% , ανάλογα με το είδος του ακινήτου, την περιοχή και την εκάστοτε ανάγκη του ιδιοκτήτη για άμεση πώληση.

«Διαθεσιμότητα ικανοποιητικού αριθμού νεόδμητων κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί από το 2018 σε σχέση με τα υπόλοιπα προάστια του Ν. Αττικής, καταγράφεται κυρίως στα Νότια Προάστια που η ζήτηση ιδιαίτερα από το 2017-2018 και μετά είχε χτυπήσει “κόκκινο” λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden visa, περιοχές που ακόμη και σήμερα εν έτη 2020 συνεχίζουν να εκδίδονται οικοδομικές άδειες, ενώ αρκετοί είναι οι κατασκευαστές που έχουν ξεκινήσει να σκάβουν μετά την πώληση διαμερισμάτων μέσω φωτορεαλιστικών σχεδίων», εξηγεί ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates και προσθέτει: «Βάση των υπολογισμών μας, θεωρούμε ότι ο πραγματικός αριθμός νεόδμητων ακινήτων – διαμερισμάτων (70-110τμ) κατάλληλα για οικογένειες, κατασκευής μετά το 2018 δεν είναι στο σύνολό τους περισσότερα από 2.000 ακίνητα στην επικράτεια του Ν. Αττικής».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss