Λαύριο… express με 8η σερί νίκη 75-72 τον Προμηθέα Πάτρας (pics)

allstarbasket.gr

Το… τρένο του Λαυρίου συνεχίζει ασταμάτητο τη μαγική του διαδρομή στη Stoiximan Basket League, καθώς την Τετάρτη (20/01) νίκησε και τον Προμηθέα Πάτρας με 75-72 για την 8η σερί νίκη του!

Απέναντι στη διαρκώς βελτιωμένη ομάδα του Μάκη Γιατρά, το Λαύριο είχε ορισμένα εξαιρετικά διαστήματα, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται, ίσως, για την ταχύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ωστόσο τα λάθη του και η ποιότητα του Προμηθέα, μάς πρόσφεραν ένα ντέρμπι στο κλειστό της Λαυρεωτικής!

Ο αγώνας, που ήταν εξ αναβολής για την μόλις, πρώτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ήταν κλειστός, οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με πολλές εναλλαγές και κρίθηκε στις τελευταίες φάσεις.

allstarbasket.gr

Το κλέψιμο του Βασίλη Μουράτου (7π., 8 ασ., 3 κλ.) στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν το σκορ ήταν 71-67, απέφερε το +7 ξανά στο τέλος, 74-67, όπως ο Ιωάννης Αγραβάνης, (14π.) κορυφαίος του Προμηθέα στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεψε με τη σειρά του για να δώσει τρίποντο στον Ίαν Μίλερ, που έκανε το 74-72 στα 20 δεύτερα για τη λήξη.

Ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ (22π.) έκανε το 75-72 που έμελλε να μείνει τελικό, αφού ο Μίλερ έχασε το σουτ για την ισοφάριση από τα 9 μέτρα!

Ενδεικτικό του ντέρμπι ήταν ότι η μεγαλύτερη διαφορά ήταν οι επτά πόντοι, που πήρε πολύ νωρίς με 13-6 στα 5:24, το Λαύριο, που προηγήθηκε με 19-15 στην πρώτη περίοδο!

allstarbasket.gr
Ο Τζεράι Γκραντ

Τα αδέλφια Γκραντ, μετέτρεψαν σε οικογενειακή υπόθεση τη β’ περίοδο, όταν πέτυχαν 20 από τους 26 πόντους της ομάδας τους, που προσπέρασε με 41-39!

Ο Τζεράι με 12 και ο Τζέριαν με 8, ώθησαν την ομάδα του Μάκη Γιατρά και ειδικά στα τελευταία 4,5 λεπτά, όταν το 33-26 του Λαυρίου, έγινε 38-41 με 5-15 επιμέρους σκορ.

Ο Τάισον Κάρτερ είχε ήδη 15 πόντους για τους γηπεδούχους δίχως να χάσει σουτ στο πρώτο μέρος.

allstarbasket.gr

Ο Άλφα Ντιαλό με τον Νίκο Περσίδη έδωσαν λύσεις στο Λαύριο στην τρίτη περίοδο.

Όσο ο αγώνας κυλούσε, τόσο αναδεικνυόταν η εξαιρετική παρουσία του Ιωάννη Αγραβάνη για τον Προμηθέα. Καλάθια, άμυνες, κλεψίματα, που κράτησαν ζωντανή την ομάδα της Πάτρας, όσες φορές το Λαύριο επιχείρησε να κάνει διαφορές.

Ήταν ένα ματς που εκτός από πολλά λάθη (22-19) είχε και πολλά κλεψίματα (14-10).

Τελικά, έμελλε να κριθεί στο τελευταίο σουτ όπου ο Ίαν Μίλερ, έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση με το άστοχο τρίποντο στα 3 δεύτερα για το φινάλε!

Ο Τζεράι Γκραντ τελείωσε με 17 πόντους και ο αδελφός του Τζέριαν με 16 για τους πατρινούς.

allstarbasket.gr

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-41, 55-53, 75-72

Η στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stoiximan Basket League Βαθμολογία

Stoiximan Basket League Πρόγραμμα – Αποτελέσματα

Stoiximan Basket League: Το πρόγραμμα των τριών προσεχών αγωνιστικών

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss