Λειτουργία Dark έρχεται στο Chrome OS

Για την ώρα, το dark mode δεν είναι διαθέσιμο στις stable εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google.

Το Chrome OS ενδέχεται τελικά να έχει λειτουργία dark, αν και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Android Central, αυτή υπάρχει για την ώρα μόνο στο δοκιμαστικό κανάλι ενημερώσεων, Canary. Προτού κάποιος όμως ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης μέσω Canary, καλό είναι να τονιστεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο κανάλι λαμβάνει σχεδόν καθημερινές ενημερώσεις για διάφορες λειτουργίες, προτού αυτές δοκιμαστούν ευρέως. Όπως προειδοποιεί και η Google, οι εκδόσεις μέσω Canary ενδέχεται να είναι ασταθείς.

Για την ενεργοποίηση της dark λειτουργίας, ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει στο Chromebook τις ενημερώσεις μέσω του Canary channel. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά με τις δύο εντολές που ενεργοποιούν τη λειτουργία dark και οι οποίες πρέπει ο χρήστης να πληκτρολογήσει στη μπάρα διευθύνσεων του Chrome να είναι:

  • Chrome://flags/#enable-force-dark
  • Chrome://flags/#enable-webui-dark-mode

Το Android Central επισημαίνει ότι η λειτουργία dark έχει για την ώρα κάποια bugs γενικότερα σε όλο το UI και όχι μόνο με τα σκούρα φόντα και χρώματα που προσαρμόζει. Η Google παρουσίασε εκδόσεις dark για το Gmail, το Calendar, το Google Fit και το mobile app τους τελευταίους μήνες. Τόσο το iOS όσο και το Android άρχισαν να υποστηρίζουν τη λειτουργία dark ήδη από πέρυσι.

Μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει ενημέρωση από τη Google για το αν υπάρχουν σχέδια για τη διάθεση της «σκοτεινής» λειτουργίας στο Chrome OS σε όλους τους χρήστες.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss