Λεμόνι τυλιχτό: Μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού

Το γλυκό του κουταλιού ίσως και να είναι το καλύτερο γλυκό!!! Μοιραζόμαστε μαζί σας μία υπέροχη συνταγή με Λεμόνι τυλιχτό που βρήκαμε στο βιβλίο: ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας.

Λεμόνι τυλιχτό


Υλικά

1 κιλό λεμόνια

1 ½ κιλό ζάχαρη

1 lt νερό

Χυμό από ½ λεμόνι &/ή

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

  • Ξύνουμε την εξωτερική κίτρινη φλούδα από κάθε λεμόνι στον τρίφτη τυριού
  • Κόβουμε το λεμόνι σε κάθετες φέτες (όπως κόβουμε ένα μήλο για να το φάμε)
  • Βγάζουμε το φαγώσιμο από την φέτα (μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλη συνταγή ή για να φτιάξουμε χυμό) και κρατάμε την λευκή φλούδα.
  • Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι φλούδας σε «ρολό» και το στερεώνουμε με άσπρη κλωστή
  • Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα νερό να αρχίσει να βράζει
  • Προσθέτουμε τα λεμόνια και τα βράζουμε μέχρι που όταν τα σηκώνουμε με μια οδοντογλυφίδα να πέφτουν από αυτήν
  • Στραγγίζουμε τα λεμόνια
  • Στρώνουμε μια χνουδωτή πετσέτα μπάνιου σε ένα ταψί και επάνω της απλώνουμε μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας
  • Απλώνουμε τα βρασμένα λεμόνια μας στην πετσέτα κουζίνας σε ένα στρώμα ώσπου να αποβάλλουν το νερό που απορρόφησαν κατά το βράσιμο
  • Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά ώσπου να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι. Βράζουμε δηλαδή για περίπου 5’ ή όταν ρίψουμε μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι του αντίχειρα μας αυτή «στέκεται» και δεν κυλά ούτε απλώνει
  • Όταν το σιρόπι είναι χλιαρό προς το κρύο προσθέτουμε σε αυτό τα λεμόνια και τα αφήνουμε να σταθούν στο σιρόπι για 4-5 ώρες
  • Αυτά θα βγάλουν ό,τι επιπλέον χυμό/νερό έχουν που θα αραιώσει το σιρόπι
  • Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι και τα λεμόνια στην φωτιά να βράσει και δένουμε το σιρόπι. Το φέρνουμε δηλαδή στην επιθυμητή κατάσταση συντήρησης του γλυκού ώστε να μη ζαχαρώνει ή μουλιάζει. Βράζουμε δηλαδή για περίπου 5’ ή όταν ρίψουμε μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι του αντίχειρα μας αυτή «στέκεται» και δεν κυλά ούτε απλώνει.
  • Λίγο πριν να ολοκληρωθεί το δέσιμο προσθέτουμε στο γλυκό μας το χυμό του λεμονιού και την γλυκόζη.
  • Αφήνουμε να πάρουν άλλες μια – δυο βράσεις, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Περίπου ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Τέλος το μεταφέρουμε σε αεροστεγή βάζα.
Λεμόνι τυλιχτό: Μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού

Στο βιβλίο ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας, γραμμένο για vegan και την Σαρακοστή, οι Τάνυα-Μαρία και Ολγα Γεριτσίδου παρουσιάζουν πάνω από 300 συνταγές «της οικογένειας», ορισμένες από τις οποίες είναι από τα τέλη του 1800!

Πρόκειται δηλαδή για συνταγές που είτε δημιουργήθηκαν είτε περιήλθαν στην οικογένεια και υπήρχαν σε πολλά τεφτέρια, τετράδια και ντοσιέ, από την προγιαγιά, την γιαγιά, την μαμά.

Αυτός ο πολύτιμος οδηγός μαγειρικής συνδυάζει επιτυχώς όλη την γευστική κληρονομιά και παρακαταθήκη με τις απαιτήσεις της καινούριας εποχής της ανθρωπότητας!

Περιλαμβάνονται:

Συνταγές της παραδοσιακής, σύγχρονης, και μετανεωτερικής κουζίνας με εύκολα, αναλυτικά βήματα που θα κάνουν και τον πιο αρχάριο της κουζίνας έμπειρο από την πρώτη στιγμή, και θα λύσουν τα χέρια των πεπειραμένων!

Ανθρωπολογική ανάλυση της σημασίας της παραδοσιακής διατροφής ιστορικά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Βασικά στοιχεία για την χορτοφαγική κουλτούρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα εντάσσοντας τα παραδοσιακά φαγητά που στηριζόταν σε ζωικά προϊόντα στο διαχρονικό κίνημα υπέρ του περιβάλλοντος, της χορτοφαγίας, της υγείας, της οικονομία και του δημοσίου συμφέροντος.

Συνέχεια των διατροφικών, πολιτιστικών και πολιτισμικών συνηθειών του Ελληνικού Λαού, όπως έχουν καταγραφεί στην ιστορία αλλά και στο κοινό μας θυμικό (συμπεριλαμβανομένου και του γευστικού), ιδιαίτερα των γενεών του 20ου αιώνα από όλη την Ελλάδα, με πολλά καλολογικά και πολιτισμικά στοιχεία για την σημασία κάθε πιάτου και την παράδοση ή την ιστορία που αντιπροσωπεύει.

ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας

ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας

Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες (https://mindpower.gr/product/nostima-spitika-fagita-oikogeneias/)

ISBN: 978-960-6616-52-5

Σελίδες: 796

TIMH: 35.00 €

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss