Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο με σκοπό τον έλεγχο τους λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι επίγειες δυνάμεις κατόρθωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς που έκαιγε προς τα Μαριτσά και να ανακόψουν την πορεία του.

Σημειώνεται ότι προληπτικά και έγκαιρα εχθές το βράδυ εκκενώθηκε εκ νέου το χωριό των Μαριτσών.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, «η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου είναι σε ύφεση με ενεργές καύσεις και επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα και περιοδικά 3 Α/Φ (2 CL415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.»

Η χθεσινή μάχη, από αέρος και εδάφους, αφορούσε κυρίως αναζωπυρώσεις, σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι περί τα 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης εκτιμάται – σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς- ότι έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (1η Αυγούστου) στην περιοχή της Παντάνασσας, στη Σορωνή και έκαιγε μέχρι και χθες.

Μεσσηνία

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Βασιλίτσι Μεσσηνίας.

Στην δασική πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας επιχειρούν, 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Φθιώτιδα

Αυτήν την ώρα, με τις συνεχείς ρίψεις νερού από αεροπλάνα και ελικόπτερα τα επικίνδυνα μέτωπα έχουν περιοριστεί μέσα σε μία χαράδρα. Στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταφερθεί, από χθες το βράδυ, το σύνολο των δυνάμεων της Φθιώτιδας αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λιβαδειά και Λάρισα.

Επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Έβρος

Σύμφωνα με το e-evros.gr, κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 2 Αυγούστου, στην περιοχή των Λαγυνών του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σουφλίου κ. Δαρούση η φωτιά ξεκίνησε επάνω από τα Λαγυνά, ίσως σύμφωνα και με κατοίκους της περιοχής να ξεκίνησε η πυρκαγιά από μελίσσια όμως αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της πυροσβεστικής. Αυτό που τόνισε ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου, είναι πως η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη διότι υπήρχε ένας περίεργος αέρας στην περιοχή με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνέψει η περιοχή των Λαγυνών από τα “γυρίσματα” του αέρα.

Παράλληλα μικρές εστίες υπήρχαν στην γύρω περιοχή και η μια από αυτές κατευθυνόταν προς το Φυλάκιο, το οποίο μάλιστα και εκκενώθηκε από την Ταξιαρχία. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και μέχρι τη δύση του ηλίου έσβησε η φωτιά.

Σήμερα στο σημείο παραμένει δύναμη πυροσβεστών προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Στην περιοχή Λαγυνά Έβρου επιχειρούν, 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.