Μάχη στα εξτρέμ! “Φόρτωσε” το ρόστερ – Σούπερ ανάλυση για Άρη | Sportdog Team

Αν μη τι άλλο ήταν άκρως συναρπαστική η θερινή μεταγραφική περίοδος για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε ριζική αλλαγή του έμψυχου δυναμικού τους, ελπίζοντας πως θα κάνουν το βήμα παραπάνω σε Super League και Κύπελλο. Η ζημιά, ωστόσο, στην Ευρώπη έχει ήδη γίνει, με τον αποκλεισμό από την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα.

Αποκλεισμός που έφερε αλλαγές και στο τεχνικό επιτελείο, με τον Μίχαελ Ένινγκ να αποχωρεί και τον Απόστολο Μάντζιο να αναλαμβάνει στη θέση του. Μαζί με τον Γερμανό τεχνικό έφυγε και ο Άγγελος Χαριστέας, διευθυντής μέχρι πρότινος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μεταγραφές είχαν γίνει και ως τις 21 Σεπτέμβρη, ημέρα που λύθηκε η συνεργασία με τον Ένινγκ, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στον Οκτώβριο το… παζλ ολοκληρώθηκε με ακόμη έξι συνολικά κινήσεις! Και στον Άρη, βάσει της τρέχουσας σύνθεσης του ρόστερ, μπορούν να ελπίζουν ότι το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στη σεζόν 2020/21 – το καλύτερο τα 20 τελευταία χρόνια – θα έχει και ανάλογη συνέχεια!

Συνολικά 11 ποδοσφαιριστές έφυγαν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και 15 έφτασαν σε αυτό. Προσθέστε και δύο ακόμη που προωθήθηκαν από την Κ19 υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια – οι Κωνσταντίνος Χατζηπιρπιρίδης και Χρήστος Μαρμαρίδης – και φτάνουμε συνολικά τα 17 νέα πρόσωπα. Τρομακτικός αριθμός! Το ρόστερ του Άρη μετράει αυτή τη στιγμή 32 ποδοσφαιριστές αν και υπάρχει ερωτηματικό σχετικά με τον Γιάννη Φετφατζίδη που οδεύει προς το Κατάρ και την Αλ Κορ.

Με δεδομένο πως ο «Φέτφα» θα αφήσει τη Θεσσαλονίκη, στα χέρια του Μάντζιου μένει ένα ρόστερ 31 παικτών που του δίνει πολλές και ποιοτικές λύσεις σε όλες σχεδόν τις θέσεις.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιχειρεί μια ανάλυση των ποδοσφαιριστών του Άρη και των θέσεων που μπορούν αυτοί να καλύψουν:

Τερματοφύλακες: Ο Χουλιάν Κουέστα δεν θα έχει πια τη φανέλα με το Νο1 στο… σπίτι του. Ο Ζακαρί Μπουσέ εντυπωσίασε απέναντι στον Παναθηναϊκό και θα παρέχει ανταγωνισμό στον 29χρονο Ισπανό. Από πίσω υπάρχουν και οι ταλαντούχοι Φαμπιάν Έμαν (διεθνής με την Κ21 της Αυστρίας) και Μάριος Σιαμπάνης (άρτι αφιχθείς, διεθνής με τις μικρές Εθνικές).

Δεξιά Μπακ: Ο Εμάνουελ Σάκιτς αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο… παροπλισμένος μέχρι πρόσφατα Ντάνιελ Σούντγκρεν. Κενό που κατά συνθήκη κάλυπτε ο Λίντσεϊ Ρόουζ ή και ο Λούκας Σάσα. Σάκιτς και Σούντγκρεν έχουν πλέον τον πρώτο λόγο, με τον νεαρό Μαρμαρίδη (18) να αποκτά εμπειρίες πλάι τους.

Αριστερά Μπακ: Ίσως είναι η μοναδική θέση που υπάρχει έλλειψη ποιότητας. Ο Κριστιάν Γκάνεα, 28χρονος διεθνής Ρουμάνος, δείχνει να έχει καπαρωμένη τη θέση εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο νεοαποκτηθείς, διεθνής με τις μικρές Εθνικές, Απόστολο Μαρτίνης. Υπάρχουν και οι – επίσης νεαροί – Παναγιώτης Σενγκέργκης (19), Παναγιώτης Τσαγκαλίδης (19).

Στόπερ: Τέσσερις έμπειροι και ένας ταλαντούχος είναι, αν μη τι άλλο πολλές – και αξιόπιστες – λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Ο Ρόουζ θα αγωνιστεί – επιτέλους- στην κανονική του θέση, με τους νεοαποκτηθέντες Τόνι Ντάτκοβιτς και Γιοάν Μπεναλουάν να διεκδικούν, θεωρητικά, το ρόλο του παρτενέρ του Μαυριτανού στόπερ. Εκτός κι αν ο «παλιός» Γιώργος Δεληζήσης έχει άλλη άποψη. Ο 19χρονος Πέτρος Μπαγκαλιάνης – που «εξαργύρωσε» τις εμφανίσεις του με την κλήση του στην Εθνική Ελπίδων – έδωσε διαπιστευτήρια την περασμένη σεζόν κι απομένει να φανεί αν θα βρεθεί χώρος γι’ αυτόν φέτος.

Κεντρικά Χαφ: Ό,τι ισχύει για το κέντρο της άμυνας, ισχύει και για τα χαφ. Οι Χαβιέ Ματίγια και Λούκας Σάσα είναι γνωστοί από πέρυσι. Πλέον, όμως, υπάρχει και ο 28χρονος διεθνής Αυστραλός Τζέιμς Τζέγκο που ήδη έχει κερδίσει χρόνο συμμετοχής ενώ αποκτήθηκε και ο μπαρουτοκαπνισμένος στα γήπεδα της Super League, Έργκις Κάτσε. Φυσικά υπάρχουν και… τα νιάτα: ο διεθνής με την εθνική ελπίδων της Βόρειας Μακεδονίας, Αλί Αντέμ (20), αλλά και ο Πέτρος Μπακούτσης (19) που, επίσης, πήρε συμμετοχές πέρυσι. Μπροστά – στο γήπεδο – από όλους αυτούς, υπάρχει ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο 30χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει γίνει ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας, αφού εμπιστοσύνη του έδειξαν άπαντες (Ένινγκ, Απόστολος Τερζής, Μάντζιος). Ο άτυχος Λερίν Ντουάρτε θα τα βρει σκούρα όταν με το καλό επιστρέψει από τον τραυματισμό του στις αρχές του 2021.

Εξτρέμ: Εδώ πραγματικά θα γίνει… μάχη! Ο περυσινός πρώτος σκόρερ Μπρούνο Γκάμα, ο – εγκλιματισμένος πλέον στην ελληνική πραγματικότητα – Ντάνιελ Μαντσίνι και ο Ματέο Γκαρσία που επέστρεψε από τον Ερυθρό Αστέρα προσφέρουν ποιότητα και επιλογές στον Μάντζιο που περιμένει πολλά από τους πλάγιους επιθετικούς. Ειδικά αν μείνει κι ο «Φέτφα»… Ο 23χρονος δανεικός Ζαντέ Σίλβα θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στην παραπάνω τριάδα ενώ χρόνο συμμετοχής θα διεκδικήσει και ο Χατζηπιρπιρίδης.

Κεντρικοί Επιθετικοί: Ο 31χρονος Κρίστιαν Λόπεθ και ο 26χρονος Δημήτρης Μάνος είναι δυο διαφορετικοί φορ περιοχής. Ανάλογα με τον αντίπαλο, ο Μάντζιος θα επιλέγει τον έναν από τους δύο ή, ανάλογα με τις συνθήκες, και τους δύο! Ο Ισπανός ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά του αλλά η ποιότητά του είναι δεδομένη. Όπως και του Μάνου που έχει να αποδείξει πολλά!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss