Μέχρι και 10% επιπλέον απόδοση θα προσφέρει η Nvidia στις κάρτες γραφικών RTX 3000

Η επιπλέον απόδοση προέρχεται από το Resizable BAR που θα διατεθεί μέσα στον Μάρτιο

Η Nvidia ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση του Resizable BAR, μια λειτουργία της PCI Express θύρας που επιτρέπει αύξηση απόδοσης έως και 10% σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Η νέα κάρτα γραφικών RTX 3060 είναι η πρώτη κάρτα της εταιρείας με υποστήριξη Resizable BAR, που επιτρέπει σε συγκεκριμένους επεξεργαστές να έχουν πρόβαση σε όλη τη μνήμη της κάρτας (αντί να περιορίζονται σε μόλις 256MB). Η υποστήριξη για τα υπόλοιπα μοντέλα RTX 3000 της Nvidia, θα έρθει τέλη Μαρτίου.

Φυσικά για να αξιοποιηθεί η λειτουργία, χρειάζεται ο σωστός επεξεργαστής, η σωστή μητρική και η κατάλληλη κάρτα γραφικών. Η Nvidia ήδη συνεργάζεται με τις AMD και Intel για σωστή υποστήριξη και για την ώρα, οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 της AMD υποστηρίζονται, μαζί με τους Intel 10ης και 11ης γενιάς.

Όπως και το Smart Access Memory της AMD, έτσι και το Resizable BAR μπορεί να αυξήσει την απόδοση των GPUs σε συγκεκριμένους τίτλους μέχρι και 10%. Η απόδοση εξαρτάται από τον τίτλο και η ανάλυση μπορεί να επηρεάσει την αύξηση της απόδοσης. Όπως είπε η Nvidia, κατά τις δοκιμές της βρέθηκαν τίτλοι που είχαν πολύ μικρή διαφορά απόδοσης, τίτλοι που είδαν αύξηση 10% αλλά και τίτλοι που σημείωσαν χειρότερη απόδοση.

Ήδη έχουν δοκιμαστεί αρκετοί τίτλοι και θα χρησιμοποιούν ειδικά προφίλ, για την ενεργοποίηση του Resizable BAR μόνο όταν υπάρχει αύξηση αποδοσης. Για την ώρα, υποστηρίζονται οι ακόλουθοι τίτλοι :

  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Battlefield V
  • Borderlands 3
  • Forza Horizon 4
  • Gears 5
  • Metro Exodus
  • Red Dead Redemption 2
  • Watch Dogs: Legion

Τέλη Μαρτίου θα υποστηρίζονται επιπλέον τίτλοι, καθώς η Nvidia θα διαθέσει ενημερώσεις VBIOS για τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς RTX 3000. Η Nvidia θα διαθέσει ενημερώσεις για τα δικά της Founders Edition μοντέλα, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να διαθέτουν τις δικές τους ενημερώσεις. Επίσης, θα χρειαστούν BIOS updates μητρικών, με την Nvidia να μας ενημερώνει πως Asus, Asrock, Colorful, Evga, Gigabyte και MSI έχουν ήδη μοντέλα που υποστηρίζουν το Resizable BAR.

Τέλος, η υποστήριξη του Resizable BAR έχει δοκιμαστεί και σε AMD επεξεργαστές, με μερικά παιχνίδια που ήδη αξιοποιούσαν το Smart Access Memory, να έχουν σχεδόν 20% επιπλέον απόδοση σε αναλύσεις 1440p και 4K.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss