Μέχρι πότε μπορείτε να πάρετε το υπόλοιπο άδειας 2020

Στην παράταση χορήγησης των υπολοίπων ημερών άδειας του 2020 προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να χορηγήσουν έως τις 30 Ιουνίου 2021 τα υπόλοιπα αδειών στους εργαζόμενους έως το τέλος Ιουνίου κάτι όμως που δημιουργεί προβλήματα για τις επιχειρήσεις κυρίως του τουρισμού και τη εστίασης που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

Παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας έτους 2020 των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας και τελούν σε αναστολή μέχρι την 30η Ιουνίου 2021 κατά τμήματα και έως 30.6.2022.

Τι ισχύει σήμερα:

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι επιχειρήσεις πρέπει να χορηγήσουν στους εργαζόμενούς τους τα υπόλοιπα άδειας του 2020 μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν την ετήσια κανονική άδεια μέχρι τέλος του 2020, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις, λόγω του έκτακτου μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, είτε για όλο το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο 2020 ή κατά διαστήματα, μπορούν να λάβουν τις δικαιούμενες ημέρες της ετήσιας κανονικής άδειας 2020 μέχρι την 30η Ιουνίου 2021.

Η ετήσια κανονική άδεια χορηγείται με αποδοχές σε όλους τους μισθωτούς που συνδέονται με τον εργοδότη με σύμβαση ή σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss