Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Αυτή την ώρα σημειώνονται πολλαπλές αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι εκκενώθηκε η κατασκήνωση “Χαρούμενο Χωριό” που βρίσκεται κοντά στην πλατεία της Βαρυπόμπης, ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές ότι ακούγονται εκρήξεις από το μέτωπο, χωρίς ακόμη να είναι γνωστός ο λόγος. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκκένωση της Βαρυμπόμπης με μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, έγιναν αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν. Από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή ή κάποια βιομηχανική εγκατάσταση.

Eπιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τη συνδρομή εθελοντών, όπως και συνολικά 35 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών – Αγίου Στεφάνου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν τα παράθυρα και να είναι σε ετοιμότητα.