Μακιγιάζ: Τι βάζουμε φέτος στο νεσεσέρ μας | Vita.gr

Συγκεντρώσαμε τις προβλέψεις διάσημων make up artists σχετικά με το τι θα κυριαρχήσει στο μακιγιάζ μας εφέτος. Ετσι, βάσει των συμβουλών τους, συνθέσαμε την ομάδα των προϊόντων που θα δημιουργήσουν τα πιο σύγχρονα, ανανεωμένα λουκ, τα οποία θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε από το πλήθος.

Εντονα χρώματα

Ο μουντός καιρός και οι συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητά μας μας προκαλούν να δώσουμε μια πιο διασκεδαστική προσέγγιση στο λουκ μας. Οι έντονες σκιές που παραπέμπουν στα 80s δίνουν μια χαρούμενη πινελιά στην εμφάνισή μας.

«Εφέτος δεν πιστεύω ότι θα διαθέτουμε πολύ χρόνο σε απαιτητικά λουκ. Αντίθετα θα δούμε να παίζει πολύ το ανεπιτήδευτο colour blocking, με σκιές οι οποίες δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις» αναφέρει ο make up artist Pablo Rodriguez. Φούξια, ζωηρό μπλε, φλούο πράσινο, κίτρινες και άλλες παρόμοιες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμούς. Επίσης, μια ακόμα δυνατή τάση είναι τα metallics, οι λαμπερές μεταλλικές αποχρώσεις σκιών.

«Η μεγαλύτερη τάση θέλει εφέτος να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να ξεχωρίζουμε από το πλήθος» λέει η Zara Findlay, make up artist της Bobbi Brown, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω λεγόμενα. Οσο για το μακιγιάζ των χειλιών, προσθέτουμε χρώμα χωρίς όμως να κάνουμε σαφές περίγραμμα: «Μετά την πρωινή φροντίδα του προσώπου, χρησιμοποιούμε ένα λιπ μπαλμ το οποίο θα ενυδατώσει και θα κάνει απαλά τα χείλη μας. Στη συνέχεια, με τον δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλό μας παίρνουμε ποσότητα κραγιόν και την απλώνουμε στα χείλη. Ετσι “χτίζουμε” σταδιακά το αποτέλεσμα στο βάθος και στον τόνο που θέλουμε».

Glass skin

Σύμφωνα με τον Dominic Skinner, τον παγκόσμιο καλλιτεχνικό διευθυντή της Mac Cosmetics, «ύστερα από μήνες παραμονής μας στο σπίτι χωρίς ουσιαστικά να χρησιμοποιούμε μέικ απ, το 2021 μας δίνει την ευκαιρία να ανανεώσουμε το λουκ μας. Στόχος μας είναι το “glass skin”, δηλαδή το καθαρό, λαμπερό δέρμα, που ακτινοβολεί όπως το γυαλί στο φως».

Ελαφρύ foundation και έντονο βλέμμα

Επειδή συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα, ειδικοί όπως η μακιγιέζ Scarlett Burton ποντάρουν στο ότι το βλέμμα θα συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής στο μακιγιάζ. «Επενδύστε σε μια πολύ καλή μάσκαρα, που έχει διάρκεια και ταυτόχρονα χαρίζει έξτρα όγκο και μήκος» συμβουλεύει. Επίσης προβλέπει ότι το βαρύ contouring και οι πολλαπλές στρώσεις foundation θα μας αποχαιρετήσουν εφέτος. Τη θέση τους παίρνει η φυσική, φρέσκια και ανεπιτήδευτη επιδερμίδα. «Προτιμήστε ένα ελαφρύ μέικ απ με περιποιητικές ιδιότητες ή μια κρέμα με χρώμα και SPF, όλες τους συνθέσεις που ενυδατώνουν και θωρακίζουν την επιδερμίδα απέναντι στο κρύο» εξηγεί.

Γυαλάδες

Η Pauline Briscoe, η make up artist με διάσημες πελάτισσες όπως η τενίστρια Serena Williams και η ηθοποιός Jennifer Hudson, εξηγεί ότι οι γυαλάδες στα μάτια, στα χείλη και στο δέρμα θα συνεχίσουν να κυριαρχούν. «Επιλέξτε ένα κρεμώδες highlighter και προσθέστε το ακόμα και σε γυμνό δέρμα, στα σημεία του προσώπου που αντανακλούν το φως. Η όψη σας θα αποκτήσει αμέσως εντυπωσιακή φρεσκάδα» λέει χαρακτηριστικά.

Τι βάζουμε στο νεσεσέρ του μακιγιάζ μας εφέτος

-Ενα ελαφρύ μέικ απ ή μια ενυδατική με χρώμα ή αντηλιακό με χρώμα

Το ζητούμενο είναι η καθαρή, ομοιόμορφη επιδερμίδα που εκπέμπει φωτεινότητα. Ετσι αποφεύγουμε τις βαριές καλυπτικές ματ συνθέσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τη μάσκα επιβαρύνουν την επιδερμίδα και φράσσουν τους πόρους.

– Σκιές σε έντονα ποπ και μεταλλικές αποχρώσεις

Αρκεί μια σκιά σε μπλε ή φούξια χρώμα για να κάνει το μίνιμαλ μακιγιάζ μας να ξεχωρίσει.

– Eyeliner σε αποχρώσεις εκτός του μαύρου

Παρομοίως, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα εντυπωσιακό cat eye ή απλά να τονίσουμε την πάνω γραμμή των βλεφαρίδων με ένα eyeliner σε δαμασκηνί, μοβ, μπορντό, μπλε, σε σκούρες ή πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

– Κρεμώδες ρουζ

Η συγκεκριμένη φόρμουλα θα χαρίσει χρώμα υγείας και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

– Highlighter

Αν δεν έχουμε highlighter, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαζελίνη που θα χαρίσει γυαλάδα. Προσοχή: Επειδή είναι ιδιαίτερα λιπαρή σύνθεση, την τοποθετούμε αυστηρά και μόνο στο πάνω μέρος των ζυγωματικών, στα βλέφαρα και στα χείλη.

– Μάσκαρα

Το εργαλείο που κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και ξεκούραστα και το βλέμμα σαγηνευτικό δεν θα μπορούσε να λείπει από το νεσεσέρ της χρονιάς.

– Μάσκαρα για φρύδια

Δίνει όγκο και πυκνότητα με πολύ απλές κινήσεις. Επιπλέον έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι το μολύβι.

– Bronzer

Το χρησιμοποιούμε με φειδώ για να δώσουμε λάμψη υγείας στο πρόσωπο.

– Ψαλίδι για βλεφαρίδες

Δίνει σχήμα και καμπύλη προκειμένου να κάνουν το βλέμμα να φαίνεται μεγαλύτερο. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη μάσκαρα και όχι πριν.

– Πινέλα για σκιές και ρουζ

Τα απαραίτητα εργαλεία για αψεγάδιαστη εφαρμογή και φυσικό αποτέλεσμα. Δεν ξεχνάμε όμως να τα καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα αν τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

– Λιπ γκλος και κραγιόν

Οταν δεν φοράμε μάσκα δίνουμε διακριτική έμφαση και λάμψη στα χείλη είτε με ένα λιπ γκλος είτε με ένα κραγιόν, το οποίο εφαρμόζουμε σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Τι αφήνουμε πίσω μας

– Τις αφύσικα τεράστιες βλεφαρίδες

– Το έντονο contouring

– Το πολύ βαρύ μέικ απ

– Τα φρύδια από τατουάζ που φαίνονται ψεύτικα

– Την κόμπακτ καλυπτική πούδρα

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss