Ματθίλδη Μαγγίρα: “Το παιδί στην ζωή ενός γκέι ζευγαριού… Δεν ξέρω”

Δεν με απασχολεί τι κάνει κάποιος στην προσωπική του ζωή, δεν μου αρέσει όμως να εκτίθεμαι δημοσίως, επειδή είμαι έτσι ή επειδή είμαι αλλιώς ανέφερε η Ματθίλδη Μαγγίρα.

Την δική της άποψη εξέφρασε η Ματθίλδη Μαγγίρα σε συνέντευξή της σχετικά με την θέση του άντρα στην σύγχρονη κοινωνία. Η ίδια μίλησε στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού και αναφέρθηκε στο κατά πόσο έχουν αλλάξει οι άντρες του σήμερα σε σχέση με το παρελθόν αλλά τόνισε και σε ποιο σημείο φταίνε οι γυναίκες.

Η γυναίκα έχει χειραφετηθεί τόσο σήμερα ώστε να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ενώ έχει στη σύγχρονη κοινωνία, πολλές θέσεις και αξιώματα. Θεωρείς ότι έχει “ευνουχίσει” τον άντρα;

  • Έχει ευνουχίσει τον άντρα, εντός και εκτός εισαγωγικών. Τον άντρα τον δημιουργεί η μάνα του, η γυναίκα, κυρίως. Τον μεγαλώνει, του μαθαίνει ό,τι του μαθαίνει και μετά αυτός ψάχνει να βρει μια… μαμά του, σαν τη μαμά του.

Δεν υπάρχουν άντρες με τα στοιχεία χαρακτήρα που είχαν σε παλαιότερες εποχές, παλαιάς κοπής;

  • Όχι, νομίζω ότι οι άντρες έχουν μεταλλαχτεί, δεν είναι εκείνοι οι άντρες που ήταν παλιά, παλαιάς κοπής. Δεν υπάρχουν άντρες παλαιάς κοπής, έμειναν ελάχιστοι. Οι περισσότεροι, μετά τον μετροσέξουαλ άντρα Ντέιβιντ Μπέκαμ, δεν είναι της παλιάς σχολής, μπορεί να κάνουν και τη χαλάουα, μπορεί να βάλουν και τα κοκαλάκια στα μαλλιά. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που θα το κάνει είναι ομοφυλόφιλος, αλλά εξάγει πιο ελεύθερα μια γυναικεία του πλευρά, όπως και στη συμπεριφορά.

Τι φταίει γι’ αυτό;

  • Θεωρώ ότι οι γυναίκες φταίμε σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άντρες.

Τι κάνουμε λάθος εμείς οι γυναίκες;

  • Θεωρώ ότι είμαστε πολύ πιο ώριμες κατασκευαστικά, είμαστε πιο προηγμένες, ωριμάζουμε πολύ πιο γρήγορα, ενώ “παίζει” κιόλας να μην ωριμάσει ο άντρας. Έτσι κι αλλιώς, είναι και βιολογικά αποδεδειγμένο ότι η γυναίκα είναι προηγμένης τεχνολογίας, τουλάχιστον πιο προηγμένης τεχνολογίας από τον άντρα. Οπότε μη υπάρχοντας ένας άντρας να πάρει την ευθύνη, βγαίνει και το κάνει αυτή, για να τελειώνουμε.

Ποια είναι η θέση σου για το σύμφωνο συμβίωσης και για τις υιοθεσίες παιδιών από γκέι ζευγάρια; Δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί με έντονες κινητοποιήσεις παγκοσμίως.

  • Δεν με απασχολεί τι κάνει κάποιος στην προσωπική του ζωή, δεν μου αρέσει όμως να εκτίθεμαι δημοσίως, επειδή είμαι έτσι ή επειδή είμαι αλλιώς… Και σε στρέιτ ανθρώπους, πάλι θα ενοχληθώ αν κάποιο ζευγάρι θα βρίσκεται κάπου δημόσια κι αρχίζει να φιλιέται, να χαμουρεύεται και να τα κάνει όλα αυτά δημοσίως. Κανένας δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό, έχει τον χώρο του, το σπίτι του, την ιδιωτικότητά του να το κάνει. Γενικά, βλέπω ότι υπάρχει μια έκταση και με τη βιομηχανία πορνό, το σεξουαλικό να είναι κάτι καθημερινό, όπως τρώμε το φαγητό μας, δεν συμφωνώ με αυτό, δεν είναι έτσι. Το σύμφωνο συμβίωσης θεωρώ ότι το ήθελαν ίσως περισσότερο οι γκέι, για να καλύπτονται οι ίδιοι νομικά, όταν είναι ένα ζευγάρι και είναι νόμιμο, για την περιουσία, αλλά φαντάζομαι ότι και με μια διαθήκη το κάνουν αυτό. Το παιδί στη ζωή ενός γκέι ζευγαριού, δεν ξέρω… Θα ήθελα να δω πια, παιδιά μεγαλωμένα από τέτοιες συνθήκες, να δω τι συμπεριφορά θ’ αναπτύξουν, για να μπορώ να έχω άποψη, τώρα δεν έχω άποψη, μόνο να εικάσω μπορώ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss