Μείωση ενοικίου: Ποιοι θα τη λάβουν το Μάιο, ποιοι θα τη χάσουν

Ο Μάιος αναμένεται να είναι ο τελευταίος μήνας που θα ισχύσει το μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων. 

Ωστόσο και για τον τρέχοντα μήνα θα ισχύσει το μέτρο των μηδενικών ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις και των μειωμένων μισθωμάτων για τις πληττόμενες,  ενώ οι εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή εργασίας θα πληρώσουν και για το Μάιο μόλις το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους.

Μέσα στο μήνα θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τον προσδιορισμό των πληττόμενων επιχειρήσεων ανά ΚΑΔ για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τον Μάιο 2021.

Το Μάιο θα καταβάλουν ολόκληρο το μίσθωμα οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές, αλλά μέχρι και τον Απρίλιο περιλαμβάνονταν στη λίστα των πληττόμενων και δικαιούνταν κούρεμα ενοικίου κατά 40%.

Στη βάση αυτή, σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τους ΚΑΔ προηγουμένων μηνών θα αποτελεί η μετάταξη από την κατηγορία των κλειστών στην κατηγορία των πληττομένων. Αυτές οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν μέσα στο Μάιο θα δικαιούνται μείωση ενοικίου μόνον κατά 40%. Αλλά αυτό δεν θα ισχύσει για όλους τους κλάδους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss