Μεσογειακή Διατροφή ασπίδα υγείας

Τα τελευταία χρόνια το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής θεωρείται η καλύτερη διατροφική πρόταση στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και παγκόσμια.
Από το 1950 έως και σήμερα η επιστημονική κοινότητα αντλεί θετικά συμπεράσματα μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων των νοτίων περιοχών των χωρών της Μεσογείου.
Τα ευρήματα
Αρχικά παρατήρησαν ότι η συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ήταν μικρότερη από αυτή των Αμερικανών. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και  με την παραπέρα εκτίμηση των νέων δεδομένων έγινε φανερό ότι η Μεσογειακή Διατροφή όχι μόνο είναι μια ασπίδα υγείας αλλά και ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαχείριση κρίσιμων παθολογικών καταστάσεων ακόμα και κακοήθεια του προστάτη.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η προσήλωση στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής μειώνει σημαντικά τόσο την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου όσο και την εξέλιξή της, καθιστώντας την καθημερινή διατροφή αναπόσπαστο τμήμα της θεραπείας. Ποια όμως είναι τα συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής που την κάνουν τόσο πολύτιμη;
Αρχικά θα πρέπει να σταθούμε στο πλούτο της και στη ποικιλία των τροφών που περιέχονται σε αυτή. Η Μεσογειακή Διατροφή θα έλεγε κανείς ότι είναι το πρότυπο του μέτρου και της ποικιλίας. Μπορούμε να βρούμε σε αυτή όλες τις ομάδες των τροφών χωρίς αποκλεισμούς.
Τα φρούτα και τα λαχανικά
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Βασική πηγή φυτικών ινών αλλά και φυτοχημικών όπως το λυκοπένιο και τα καροτενοειδή. Συστατικά με υψηλή αντιοξειδωτική και δυνητικά αντικαρκινική …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss