Με επιτυχία η διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για την “Κοινή στρατηγική για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας”

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.),  πραγματοποίησε με επιτυχία διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση (public debate), για να συζητηθεί η «Κοινή στρατηγική για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας» με ενδιαφερομένους από την Ελλάδα στο πλαίσιο του έργου “MOBILE BIODIVERSITY” του Προγράμματος Συνεργασίας «Ιnterreg V – A Ελλάδα – Βουλγαρία».

Το έργο “MOBILE BIODIVERSITY” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Ιnterreg V – A Ελλάδα – Βουλγαρία» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό.

Στο σχήμα συμμετέχουν εταίροι από τις δύο χώρες. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΕΣΝΑΣ (Επικεφαλής Εταίρος) – Βουλγαρία, το STUDENT MEDIA WORLD ASSOCIATION (SMWA) – Βουλγαρία, ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Ελλάδα και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) – Ελλάδα.

Την ανοιχτή δημόσια διαβούλευση παρακολούθησαν 40 συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Έργο και να συζητήσουν τη κοινή στρατηγική για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δ.Ε.Π.ΑΝ. κ. Νεόφυτος Νικολαΐδης. Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο του Δήμου Παγγαίου και εταίρο του Έργου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.

Ακολούθως ο κ. Αθανάσιος Πολίτης, Project Manager Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για λογαριασμό του Δ.Ε.Π.ΑΝ. έκανε την παρουσίαση του Έργου. Τέλος η κ. Βάσω Παπαδοπούλου, Χημικός Μηχανικός, MSc στην Προστασία του Περιβάλλοντος και την Βιώσιμη Ανάπτυξη, Εμπειρογνώμονας από την Γνώση Αναπτυξιακή Συμβουλευτική ΙΚΕ αναφέρθηκε στην «Κοινή Στρατηγική για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας». Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε εφόσον δόθηκε η δυνατότητα και ο απαραίτητος χρόνος στους συμμετέχοντες να τοποθετηθούν.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss