Με φειδώ τα νέα από τις τράπεζες της ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2020

Οι τράπεζες της ευρωζώνης έθεσαν στο τρίτο τρίμηνο 2020 πιο αυστηρά κριτήρια για την έγκριση δανείων προς επιχειρήσεις και καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι τράπεζες δικαιολογήσαν αυτή την πρακτική επικαλούμενες την επιδείνωση των γενικών οικονομικών προοπτικών, τον αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο των δανειοληπτών και τη χαμηλότερη ανοχή κινδύνου.

Ωστόσο και η ζήτηση των εταιρειών για δάνεια ή άντληση πιστωτικών ορίων μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2020, λόγω των χαμηλότερων αναγκών ρευστότητας έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την πανδημία.

Αλλά και για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, οι τράπεζες αναμένουν ότι οι πιστώσεις θα συνεχίσουν να περιορίζονται για τις επιχειρήσεις, αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη και τις αβεβαιότητες σχετικά με την παράταση των μέτρων δημοσιονομικής στήριξης.

Οι τράπεζες αναμένουν ότι η καθαρή ζήτηση για δάνεια προς επιχειρήσεις θα ανακάμψει, η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια θα μειωθεί, ενώ η ζήτηση για δάνεια καταναλωτικής πίστης αναμένεται να αυξηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss