Μπαρτζώκας: Κλειδί της νίκης τα ριμπάουντ

allstarbasket.gr

Στα ριμπάουντ που πήρε η ομάδα του, την καλή της άμυνα στην τελευταία περίοδο, όπως και το μόλις ένα λάθος στο ίδιο διάστημα, στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έπειτα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Όπως εξήγησε ο Μπαρτζώκας, έπειτα από το 78-71 της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού, το επίπεδο των ομάδων είναι πιο ψηλό από αυτό που έδειξαν, αλλά είναι λογικό για αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΟΑΚΑ ο προπονητής του Ολυμπιακού:


“Ήταν ένα τυπικό ματς από τα πρώτα της σεζόν, χωρίς τόση ποιότητα. Είναι φυσιολογικό, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το επίπεδο και η ποιότητα δεν είναι αντίστοιχο των δυνατοτήτων των ομάδων.

Ήταν ένα ξεχωριστό ματς, ένα ντέρμπι. Μπορείτε να δείτε τα χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα. Παρά το ποσοστό μας στα τρίποντα κερδίσαμε και ήταν σημαντικό. Δίνω τα εύσημα στους παίκτες για μια σημαντική νίκη. Πήραμε έξι περισσότερα ριμπάουντ από τον Παναθηναϊκό, που είναι δυνατός στα ριμπάουντ. Τους δίνω τα εύσημα, γιατί είχαμε δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Αυτό ήταν το κλειδί.

Στην τελευταία περίοδο κάναμε κάποια τακτικά λάθη, όμως κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 14π. και κάναμε μόνο 1λ. κι αυτό στο φινάλε. Όταν θες να κοντρολάρεις το ματς δεν μπορείς να κάνεις λάθη και πρέπει να βρίσκεις τις αμυντικές αδυναμίες. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, έχουμε μια διπλή αγωνιστική μπροστά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.

Για το αν λείπουν τα πολλά ντέρμπι «αιωνίων» από το ελληνικό μπάσκετ:

“Φυσικά, δεν χωρά αμφιβολία. Βλέπω τη σημασία που έχουν και για τους φιλάθλους. Φυσικά, ειδικά τώρα που δεν έχουμε πολλές επιλογές στη ζωή μας και βλέπουμε αθλητικές δραστηριότητες στην τηλεόραση.

Μακάρι να γίνονταν περισσότερα, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα. Μου έλειψαν αυτά τα ματς. Έχω έρθει ως αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα, τη Χίμκι και την Λοκομοτίβ. Όμως, αυτό που λείπει είναι ο κόσμος από τα γήπεδα, ακόμα κι αν ο κόσμος είναι εχθρικός απέναντί σου”.

Για το αν οι παίκτες του έχασαν τη συγκέντρωσή τους, επηρεαζόμενοι και από την απουσία του κόσμου:

“Δεν έχω απάντηση σε αυτό, πρέπει να μπεις στο μυαλό των παικτών. Το επίπεδο του παιχνιδιού ήταν χαμηλό, αλλά δεν φταίει μόνο ο κόσμος. Έχουμε καλύτερη επικοινωνία τώρα.

Όμως, τα συναισθήματα που δημιουργεί ο κόσμος σε παίκτες και διαιτητές πάντα παίζουν ρόλο. Για να μην κάνω υποθέσεις, μένω στο ότι το μπάσκετ είναι φτιαγμένο για να έχει κόσμο. Είτε είναι εχθρικός, είτε είναι μαζί σου”.

Για τα ελευθέρα σουτ που έβγαλε ο Ολυμπιακός και το χαμηλό ποσοστό:

“Είναι νωρίς στη σεζόν ακόμα. Στην 1η αγωνιστική μόνο μια ομάδα έβαλε 80π. Οι ομάδες που έχουν ομοιογένεια με κορμό παικτών και τον ίδιο προπονητή είναι πιο έτοιμες. Υπάρχουν ομάδες που έπαιζαν και πιο πρόσφατα, τελείωσαν πιο αργά τα πρωταθλήματά τους.

Να σημειώσω κάτι: οι ομάδες που έχουν προπονητή που έχει δουλέψει στην Αμερική είναι πιο νωρίς έτοιμες. Δηλαδή η Φενέρ και η Ζαλγκίρις. Γιατί στην Αμερική έχουν μικρή preseason και είναι πιο γρήγορα έτοιμες”.

Για τον Κώστα Σλούκα και αν χρησιμοποιήθηκε λιγότερο στην επανάληψη λόγω του χτυπήματος που δέχτηκε στο πρώτο μέρος:

“Ήταν θέμα τακτικής η χρησιμοποίησή του. Ανάλογα το παιχνίδι και τον αντίπαλο κάνουμε επιλογές. Σωστές και λάθος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόβορας: Η νοοτροπία και οι βιαστικές επιλογές

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι φωτογραφίες από το ΟΑΚΑ

“Πηγαδάκια” με Βόβορα-Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ (pics)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EUROLEAGUE

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EUROLEAGUE

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss