Μπαρτζώκας: «Σοκ η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου – Καθοριστικός ο Λάρκιν»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην εικόνα του πρώτου μέρους και την εμφάνιση του Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές

«Προφανώς η προσπάθειά μας στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αρκετή να κερδίσουμε μία τόσο καλή ομάδα, όσο η Εφές. Έχουν μεγάλη εμπειρία, ξέρουν πώς και πότε να επιτεθούν. Αν δούμε τα στατιστικά, οι γκαρντ τους ήταν καθοριστικοί για το τελικό αποτέλεσμα. Έπαθα σοκ με την προσπάθειά μας στην άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεχτήκαμε περίπου 30 πόντους. Δεν κάναμε καν φάουλ, ξεκίνησαν με 8/9 δίποντα και 4/4 τρίποντα. Μετά δεν ήταν αρκετά αυτά που κάναμε, γιατί επιτρέψαμε σε παίκτες με ταλέντο να βρουν αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι η Euroleague, πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να βελτιωθούμε. Πρέπει να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα, να αναλύσουμε όσα έγιναν και να βελτιωθούμε», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο έμπειρος τεχνικός, προτού προσθέσει:

«Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Η Εφές έχει σχεδιαστεί καλά, έχει τον ίδιο προπονητή και έναν σταθερό κορμό. Ο Λάρκιν δεν είχε καλούς αριθμούς στα πρώτα δεκάλεπτα, αλλά ήταν καθοριστικός στο τέλος. Ο Μίσιτς, ο Σίμον, ο Μπομπουά έκαναν καλή δουλειά και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Η Εφές είναι κάτι και ο Ολυμπιακός είναι κάτι άλλο. Δεν κοιτάω τα μπάτζετ, εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα με χαρακτήρα. Πρέπει να εστιάσουμε στις πληγές του πρώτου δεκαλέπτου. Όλη την εβδομάδα είχαμε καλές προπονήσεις, με ένταση και συγκέντρωση. Ήταν σοκαριστικό που δεν κάναμε ένα φάουλ, δεν τους ακουμπήσαμε. Πρέπει να δούμε το βίντεο, να ρωτήσουμε τους παίκτες. Δεν βάλαμε τα χέρια μας στην μπάλα, ήμασταν μακριά από τους αντιπάλους. Όταν έχει χώρο ένας παίκτης σαν τον Μίσιτς, δεν μπορείς να αντιδράσεις. Πρέπει να δράσουμε, όχι να αντιδράσουμε».

Επιπρόσθετα, ανέφερε: «Τα ριμπάουντ έπαιξαν ρόλο. Εμείς κάναμε εφτά τάπες, είχαμε κλεψίματα, αλλά δεν πήραμε πόντους από εκεί. Ήταν κάποιες κομβικές φάσεις. Είχαμε καλύτερους αριθμούς επιθετικά, αλλά ακόμα και όταν προηγήθηκαμε, η Εφές ήξερες πώς και πού να χτυπήσει. Ήταν ένα κομβικό σημείο αυτό, όπως και τα τρίποντα του Λάρκιν, ήταν καθοριστικά για το αποτέλεσμα. Η δική μου σκέψη είναι ότι πρέπει να έχουμε δράση και όχι αντίδραση. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε βλέπεις αυτούς τους παίκτες να κυριαρχούν και αυτό είναι λάθος».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss