Μπαρτζώκας: Σπουδαία ομαδική προσπάθεια

allstarbasket.gr

Στην ομαδική προσπάθεια απέδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τη νίκη της ομάδας του με 89-87 επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

“Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Και οι δύο ήταν διστακτικές στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης , αλλά το δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερο, ειδικά για εμάς” είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:

“Καταφέραμε να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα στον Γουίλμπεκιν και επίσης μοιράσαμε εξαιρετικά καλά τη μπάλα. Ήταν πολύ σπουδαία νίκη για εμάς. Θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για την ομαδική προσπάθεια. Σπουδαία νίκη, σπουδαία ομαδική προσπάθεια”.

Ερωτηθείς εάν τη νίκη την έδωσε στον Ολυμπιακό η άμυνα ή η επίθεση, απάντησε:

“Πάντα είναι το ίδιο. Χρειάζεται να παίξεις καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να είσαι συμπαγής.

Πρώτα από όλα παίξαμε πολύ καλύτερα σε όλες τις καταστάσεις απομόνωσης που η Μακάμπι παίζει, ειδικά με τον Γουίλμπεκιν και τα πολύ επιθετικά γκαρντ που έχει. Εκτός από ένα δύο λάθη τακτικής που κάναμε και αν θυμάμαι καλά δώσαμε στον Γουίλμπεκιν δύο εύκολα σουτ, ήμασταν πολύ καλοί σε αυτό.

Στην επίθεση ήταν δύο σκέλη… Ένα όταν ο Οθέλο Χάντερ είναι στην line up η Μακάμπι παίζει άμυνα με αλλαγές και έπρεπε να παίξουμε σε αυτή τη συνθήκη. Το άλλο είναι όταν πως όταν οι άλλοι ψηλοί παίζουν η Μακάμπι είναι εντελώς διαφορετική αμυντικά. Θεωρώ πως στο δεύτερο μέρος και στην παράταση χειριστήκαμε πολύ καλά αυτές τις καταστάσεις και κερδίσαμε”.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε:

“Είναι πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και επίσης μας βοήθησε. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ήταν καθοριστικός και σήμερα ήταν και πάλι καθοριστικός, όχι μόνο με τα σημαντικά σουτ που έβαλε και τις βολές, αλλά και με την άμυνά του.

Για αυτό μίλησα για ομαδική προσπάθεια. Γιατί έχουμε ένα γκρουπ καλών παικτών.

Σήμερα ήταν καθοριστικοί ο Σλούκας, ο Λαρεντζάκης και όλοι. Περιμένουμε να επιστρέψουν οι Χάρισον και Παπανικολάου και να είναι έτοιμοι για το σημαντικό μέρος της σεζόν”.

Για το αν ήταν σίγουρος πως ο Κώστας Σλούκας θα ευστοχούσε στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε:

“Ναι ήμουν σίγουρος. Συνεχίζει να παίζει με τον τρόπο που θέλουμε.

Είναι ο ηγέτης μας αυτή τη στιγμή. Παίζει βασικά για τους συμπαίκτες του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλει να μοιράζει την μπάλα και είναι ανιδιοτελείς.

Και όταν τον χρειαζόμαστε να σκοράρει, σκοράρει.

Αθλητικά και σωματικά είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και για αυτό παίζει τόσο καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον σημερινό αγώνα, αλλά σε πολλές συνεχόμενες αναμετρήσεις”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα highlights του Μακάμπι-Ολυμπιακός 87-89

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss