Μπαρτζώκας: Χτίζεται ο χαρακτήρας

allstarbasket.gr

Στο γεγονός ότι σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός χτίζει τον χαρακτήρα του, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπειτα από τη νίκη με 85-82 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε έπειτα από το δραματικό παιχνίδι στο ΣΕΦ:

“Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά μέχρι το τέλος.

Το ματς στηρίχθηκε στην επίθεση και εμείς έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα στα γκαρντ της Μακάμπι.

Είχαμε πολλά φάουλ στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν 11 δικά μας, δύο για την Μακάμπι. Αυτό μας δυσκόλεψε στο κομμάτι της άμυνας. Νομίζω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε, γιατί είχαμε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Η Μακάμπι πήρε δύο ριμπάουντ σε βολές και στα κρίσιμα, ήταν λίγο τυχερή, όπως πέρσι.

Είχαμε τρεις παίκτες για το ριμπάουντ, όμως το χάσαμε και η μπάλα κατέληξε σε καλό play, αφού πήγε στον Γουίλμπεκιν, που είναι πάντα έτοιμος για τα μεγάλα σουτ.

Έχουμε και εμείς clutch παίκτες, όπως ο Χάρισον, που ευστόχησε σε ένα μεγάλο σουτ για τη νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας, ήταν η τρίτη συνεχόμενη, σε ένα πρόγραμμα με δύσκολα ματς, απέναντι στον Παναθηναϊκό, την Μακάμπι και την Αρμάνι.

Όλοι ταιριάζουν με όλους, ανάλογα με το timing, την στιγμή, τον αντίπαλο, την μέρα, το ένστικτο. Μπορείς να κάνεις και λάθος όταν αποφασίζεις για την πεντάδα. Έχουμε καλούς παίκτες στην περιφέρειά μας και κοντά στο καλάθι.

Είχαμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές, η Μακάμπι μας έβαλε μεγάλη πίεση και γι΄αυτό πρέπει να δώσουμε credits στους παίκτες μας. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα μας, που σιγά – σιγά χτίζεται”.

Για το αγχωτικό φινάλε και το τρίποντο του Χάρισον ο Γιωργος Μπαρτζώκας είπε:

“Θα ήθελα να κερδίσουμε με 20 πόντους, για να μην έχουμε και άγχος (γέλια). Ο Χάρισον έκανε παρόμοιες εμφανίσεις με το Κεντάκι και με την Γαλατάσαραϊ, είναι τέτοιος παίκτης. Είναι λάθος να διαχωρίζουμε τους παίκτες.

Έχουμε ικανούς παίκτες, είμαστε μία γροθιά και ο ένας εμπιστεύεται τον άλλον. Δεν έχουμε εγωιστές, το βλέπω στην προπόνηση, στους αγώνες. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό κλίμα, που θα μας οδηγήσει σε καλή πορεία”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε για την τελευταία φάση:

“Τα περισσότερα παιχνίδια πηγαίνουν στις 1-2 κατοχές. Είναι προφανές ότι όλα θα στηριχτούν σε μία φάση, μία απόφαση, ένα play που θα σου δώσει τη νίκη. Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες με αυτοπεποίθηση, που θα βγουν μπροστά όταν το παιχνίδι είναι κλειστό”.

Τέλος, σχετικά με το άδειο ΣΕΦ, ανέφερε:

“Θα ήθελα να δω την υποστήριξη από το κοινό της ομάδας και να δουν και οι παίκτες το γήπεδο γεμάτο. Ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του”.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss