Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου 77-84: Οι Γερμανοί άλωσαν τη Βιτόρια

Άλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου πήρε μία δραματική νίκη επί της Μπασκόνια με 84-77, για την 21η αγωνιστική της Euroleague, στην επιστροφή του Γκρέιντζερ στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα.

Μπορεί η Άλμπα να είχε 6 σερί ήττες, αλλά η επιστροφή των Σίκμα, Σίβα και Λάμερς αποδείχθηκε αναζωογονητική, για αυτό και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με τρεις πόντους (18-21).

Βέβαια, η Μπασκόνια αντέδρασε άμεσα και μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-46, αλλά η ομάδα του Μαρτίνες στην επιστροφή της στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε όρεξη για… πλάκα.

Μάλιστα, η Άλμπα έφτασε την υπέρ της διαφορά στους 8 πόντους (69-77), αλλά η Μπασκόνια με τον Πολονάρα (23 π.) να κάνει ένα τρομερό παιχνίδι -για ακόμα μία φορά- μείωσε στους 5 (72-77), με καλάθι και φάουλ.

Οι Βάσκοι συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνά τους, με τον Γκιερντάιτις να δίνει μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα σε προσπάθεια του Φοντέκιο, με τον Ιταλό στη συνέχεια να κάνει νέο λάθος υποπίπτοντας σε παράβαση μπρος-πίσω και τον Γκρέιντζερ να πετά την μπάλα έξω από το παρκέ χωρίς να πιέζεται από κάποιον. Έτσι, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με μία τρομερή πάσα του Χένρι (6 π., 9 ασ.) και τον Γκιερντάιτις να τελειώνει ιδανικά τη φάση μείωσε στους τρεις πόντους (74-77), δίνοντας μία… άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση και τον κόουτς Μαρτίνες να καλεί τάιμ άουτ.

Μπαίνοντας στο παρκέ οι παίκτες της γερμανικής ομάδας, κατάφεραν να βρουν σκορ και με τον Μαοντό Λο να σημειώνει ένα πανέμορφο τρίποντο με step back, πάνω σε άμυνα ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 8 (74-82). Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, καθώς ο Βιλντόζα σημείωσε ένα δύσκολο τρίποντο για το 77-82 και στη συνέχεια, ο Λο -ο οποίος λίγο πιο πριν είχε παίξει εκπληκτική άμυνα πάνω στον Χένρι– έκανε το λάθος και έδωσε πάλι την κατοχή στους Βάσκους, αλλά χωρίς να μετουσιώσουν σε πόντους την χρυσή ευκαιρία που τους δόθηκε.

Ο Λο και πάλι με διείσδυσή του έκανε το 77-84, με τον Χένρι να κάνει επιθετικό φάουλ στον Σίκμα και ουσιαστικά το παιχνίδι κάπου εκεί να τελειώνει, με τη γερμανική ομάδα να παίρνει μία σημαντική νίκη και να ανεβαίνει στο 8-13 και τους Βάσκους να υποχωρούν στο 9-12.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 50-46, 61-67, 77-84

Η στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EUROLEAGUE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EUROLEAGUE 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss