Μόσιαλος για ευλογιά των πιθήκων: «Δεν είναι νόσος των γκέι – Να μη στιγματίζουμε»

 Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε ξανά ο Ηλίας Μόσιαλος. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE) ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για την ευλογιά των πιθήκων, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της ασθένειας».
Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει ο στιγματισμός του σεξ ανάμεσα σε γκέι, καθώς λανθασμένα έχει ειπωθεί ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που αφορά κυρίως ομοφυλόφιλους.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φοβόμαστε νέα πανδημία, από αυτό τον ιό ειδικά, το λέω κατηγορηματικά» ανέφερε επίσης ο Ηλίας Μόσιαλος. Και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχει παγκόσμια ανησυχία, γιατί περάσαμε πάρα πολλά τα τελευταία 2,5 χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊού». Όπως είπε, στην Ελλάδα έχει επικρατήσει πανικός «πολλές φορές στη χώρα μας» για θέματα υγείας.
«Στη Βρετανία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό ίσως είναι υπερβολή γιατί μιλάμε για δεκάδες κρούσματα σε μια χώρα 67 εκατομμυρίων» σημείωσε ακόμη ο κ. Μόσιαλος.
Επιπλέον, ο Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε πως η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από αναπνευστικά σταγονίδια ή επαφή με υγρά στη στοματική κοιλότητα των ασθενών.
«Πρέπει να έρθεις σε παρατεταμένη στενή επαφή για πολλά λεπτά για να κολλήσεις. Τα σταγονίδια, τα οποία εκπέμπονται, δεν μπορούν να πάνε σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου. Μιλάμε για μεγαλύτερα σταγονίδια, όχι για μικρά όπως του κορωνοϊού, που μπορούν να παραμείνουν μέσα σε ένα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss