Μύκονος: Τα διεθνή Μέσα για το νέο lockdown στο νησί των Ανέμων

Η είδηση ότι η Μύκονος «το νησί όπου κάνουν πάρτι οι πλούσιοι» όπως τη χαρακτηρίζουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης «ταξίδεψε» ανά τον πλανήτη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε καλοκαίρι στο νησί των Ανέμων…

Το πρακτορείο Reuters σχολίασε μεταξύ άλλων πως «στο γνωστό ως νησί των πάρτι και των πλουσίων, που προσελκύει κάθε καλοκαίρι περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ανάμεσά τους αστέρες του Χόλιγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές, εφαρμόζονται νέα μέτρα, όπως η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00, για λόγους υγείας. Τα μέτρα αυτά θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουλίου».

Η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, προσελκύοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, ανάμεσά τους αστέρια του Χόλιγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές, γράφει στο ίδιο μήκος κύματος και η Daily Mail.

Ωστόσο, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επέβαλε τα μέτρα μετά από μία «ανησυχητική» τοπική έξαρση μολύνσεων Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες στο «νησί των υπερ-πλουσίων». «Η μουσική απαγορεύεται πλέον -σε καταστήματα, καφέ και παραλιακά μπαρ – και οι άνθρωποι μπορούν να είναι έξω μόνο μεταξύ 1 π.μ. και 6 π.μ. εάν πηγαίνουν από και προς την εργασία ή το νοσοκομείο.

Οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές Mason Mount, Luke Shaw, Kyle Walker και Declan Rice κάνουν όλοι τους διακοπές στη Μύκονο και ο φακός τους συνέλαβε αυτή την εβδομάδα να τραγουδούν με πάθος το επιτυχημένο “Sweet Caroline” του Neil Diamond που έγινε ύμνος για την ομάδα.

Μεταξύ των άλλων διασημοτήτων που εθεάθησαν στο νησί τις τελευταίες ημέρες είναι το μοντέλο Delilah Hamlin, η σταρ των ριάλιτι αστέρι η ηθοποιός Demi Moore και η τραγουδίστρια Nicole Scherzinger».

Η Ελλάδα καταλήγει η εφημερίδα, εξαρτάται από τον τουρισμό για το ένα πέμπτο της οικονομίας της και χρειάζεται μια ισχυρή σεζόν φέτος μετά από ένα καταστροφικό 2020, όταν ο αριθμός των επισκεπτών και τα έσοδα κατέρρευσαν.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Guardian, το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα επανεξετάζει το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού και επαναφέρει αυστηρά μέτρα για το νησί της Μυκόνου.

Η ιταλική L’ Unione Sarda, σχολιάζει τα νέα ειδικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στη Μύκονο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.700 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πριν τρεις μόλις εβδομάδες τα κρούσματα ήταν λιγότερα από 400. Έτσι, οι αρχές, προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, προχώρησαν σε νέους περιορισμούς στο νησί της Μυκόνου, που αποτελεί έναν διάσημο τουριστικό προορισμό για διασκέδαση».

To γερμανικό δίκτυο RND στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως το νησί διακοπών της Μυκόνου επιστρέφει στο lockdown. «Λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να επαναφέρουν τα μέτρα στο δημοφιλές νησί διακοπών της Μυκόνου…

Σε κανονικά καλοκαίρια, περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες έρχονται στη Μύκονο, κυρίως για πάρτι στα πολυτελή κλαμπ. Η Μύκονος είναι επίσης το επίκεντρο πολλών διασημοτήτων.

Αλλά τώρα ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί σημαντικά. Η επταήμερη επίπτωση νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους ήταν 394,71 στις 17 Ιουλίου. Αυτό καθιστά τη Μύκονο ένα από τα «κόκκινα σημεία» κορονοϊού στην Ελλάδα, την οποία η Γερμανία θα χαρακτηρίσει επίσης ως περιοχή κινδύνου από αύριο, Κυριακή».

Στο θέμα της Μυκόνου αναφέρθηκε τέλος και το WION είναι ένα ινδικό πολυεθνικό αγγλικό κανάλι ειδήσεων με έδρα στο Νέο Δελχί.

«Η Ελλάδα το Σάββατο επέβαλε πεντάωρη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλους περιορισμούς στο δημοφιλές νησί της Μυκόνου λόγω μιας «ανησυχητικής» αύξησης των τοπικών μολύνσεων COVID-19, ανέφεραν αξιωματούχοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στη Φολέγανδρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο σύντροφος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss