Νέα επίθεση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ από την κυβέρνηση Ορμπαν

Φωτογραφία αρχείου από το Gay Pride που οργανώθηκε στη Βουδαπέστη το 2016

Zoltan Balogh/MTI via AP

Λίγες ώρες πριν επιβληθεί το δεύτερο lockdown στη χώρα, η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκανε γνωστή την πρόθεση της να προωθήσει νέα νομοθεσία, που θα υπερασπίζεται μέσω τροποποίησης του Συντάγματος τις αποκαλούμενες «χριστιανικές αξίες».

Η προτεινόμενη αλλαγή, που υπεβλήθη στη Βουλή από την υπουργό Δικαιοσύνης, Τζούντιτ Βάργκα, αργά το βράδι της Τρίτης, είναι η τελευταία επίθεση κατά των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, σε μια χώρα όπου η νομική αναγνώριση της αλλαγής του φύλου τερματίστηκε τον Μάιο. 

«Η Ουγγαρία προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών να ταυτίζονται με το φύλο με το οποίο γεννήθηκαν και διασφαλίζει την ανατροφή τους με βάση την εθνική ταυτότητα και τη χριστιανική κουλτούρα» αναφέρεται στην τροπολογία. Το Σύνταγμα ήδη αναφέρει ότι γάμος υφίσταται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αλλά η τροπολογία επισημαίνει ότι και στη σχέση γονιού-παιδιού «η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας είναι άνδρας»

Η τροπολογία διασφαλίζει ότι μόνο ετερόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες μπορούν να υπάρξουν σε αυτή την περίπτωση, μόνο με υπουργική άδεια. 

Στην αιτιολόγηση το επιχείρημα είναι ότι «νέες σύγχρονες ιδεολογίες στο δυτικό κόσμο σπέρνουν αμφιβολίες για τη δημιουργία του ανδρικού και του γυναικείου φύλου και θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των παιδιών σε μια υγιή ανάπτυξη».

Επί χρόνια η κυβέρνηση Ορμπαν βασιζόταν στην αντι-μεταναστευτική ατζέντα για να συσπειρώνει τη βάση της. Τώρα αναλυτές πιστεύουν ότι βρήκε ένα νέο στόχο: την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Και το lockdown διευκολύνει. Η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης για 90 ημέρα, διάστημα στο οποίο η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνά με διατάγματα χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση, απαγορεύοντας επιπλέον τις διαδηλώσεις.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss