Νέα Ζηλανδία : Πρώην πρωθυπουργός προέτρεψε να πουληθεί κοκαΐνη και έκσταση στα φαρμακεία | in.gr

Η κοκαΐνη, η έκσταση και οι αμφεταμίνες θα πρέπει να «εθνικοποιηθούν» και να πωληθούν νόμιμα σε κυβερνητικά φαρμακεία για να υπονομεύσουν το παγκόσμιο έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη μεταρρύθμιση των ναρκωτικών.

Σε ένα βιβλίο – με έναν πρόλογο που γράφτηκε από την πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλάρκ – η ομάδα εκστρατείας απελευθέρωσης ναρκωτικών Transform προσπάθησε να καθορίσει πρακτικούς τρόπους πώλησης των ναρκωτικών σε κρατικά ειδικά φαρμακεία ως εναλλακτική λύση σε αυτό που αποκαλεί «Μη κερδοφόρος πόλεμος κατά των ναρκωτικών».

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια μακέτα για το πώς θα μοιάζει ένα πακέτο νομικής συνταγογραφούμενης κοκαΐνης, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιήσεων για την υγεία, η οποία θα μπορούσε να πωληθεί από τον πάγκο από ειδικά εκπαιδευμένους χημικούς.

Η εκστρατεία της Transform για τη νομιμοποίηση των τριών ναρκωτικών υποστηρίζεται από τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μάνουελ Σάντος.

Δηλώνει δημοσίως ότι μόνο μέσω της νομιμοποίησης μπορούν να αφαιρεθούν οι πόροι των οργανώσεων μαφίας.

Το βιβλίο προτείνει ότι ένας ειδικός ρυθμιστικός οργανισμός, υπό την εποπτεία της κυβέρνησης, θα μπορούσε να επιτρέψει την παραγωγή φαρμάκων.

Μόνο μια δόση φαρμάκων για ενήλικες θα ήταν διαθέσιμη σε απλή συσκευασία χωρίς εμπορικό σήμα με πολύ ορατές προειδοποιήσεις για την υγεία και πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο.

Η νέα ρυθμιστική αρχή θα καθορίσει τις τιμές και θα υπάρχει απαγόρευση της διαφήμισης των ναρκωτικών.

Η πώληση θα γινόταν από κρατικό μονοπώλιο για την ελαχιστοποίηση των κινήτρων κέρδους, τα οποία η Transform είπε ότι θα αύξαναν μόνο τις πωλήσεις.

Ειδικά νέα φαρμακεία θα ανοίξουν υπό αυστηρούς ελέγχους με προμηθευτές εκπαιδευμένους να προσφέρουν συμβουλές για την υγεία και τη μείωση του κινδύνου στους χρήστες ναρκωτικών.

Οι συγγραφείς του βιβλίου τόνισαν ότι οι πωλήσεις πρέπει να περιορίζονται σε άτομα άνω των 18 ετών, με μόνο μία δόση ανά αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Transform, Dr. Τζέιμς Νίκολς, δήλωσε ότι οι πρακτικές προτάσεις του βιβλίου προσέφεραν διέξοδο από έναν πόλεμο κατά των ναρκωτικών που είχε αποτύχει για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Οι προτάσεις μας θα απομακρύνουν τον εφοδιασμό από ναρκωτικά από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, δημιουργώντας ένα σύστημα που μειώνει τις βλάβες και δεν τις αυξάνει…»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss