Ένα νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος ηλικιωμένου επιβάτη από οδηγό αστικού λεωφορείου έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την ομάδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» στο Facebook, μετά το περιστατικό τραμπουκισμού χωρίς καμία αιτιολογία που σημειώθηκε σε λεωφορείο, με τον οδηγό και ορισμένους επιβάτες να απαιτούν από επιβάτη να «σηκωθεί για να κάτσει η κυρία».

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ο οδηγός δεν δίστασε να σταματήσει το όχημα, να κατέβει από τη θέση του, να πάει στη μεσαία πόρτα και να επιτεθεί λεκτικά σε έναν άνδρα με μπαστούνι. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο οδηγός απειλεί, φωνάζει και βρίζει τον ηλικιωμένο, ενώ κάποια στιγμή φαίνεται να τον σπρώχνει στο στήθος με αποτέλεσμα να χάσει προς τη στιγμή την ισορροπία του.

Το βίντεο ξεκινά με αντεγκλήσεις σχετικά με το αν έπρεπε το λεωφορείο να σταματήσει σε μια στάση ή όχι με τον οδηγό να ισχυρίζεται ότι επιβάτης έβρισε τη μητέρα του στα ρώσικα, κάτι το οποίο αρνείται το θύμα. «Ηλίθιε, εγώ έκανα λάθος που δεν κατέβηκα ή εσύ; Σκάσε. Δεν έχει στάση σου είπα. Ελληνικά ξέρεις; γ@μω τα ρωσικά σου, μ@λ@κα (…) Αν ξαναπείς μ@λ@κία θα σε σκοτώσω. Μα την Παναγία» ακούγεται να λέει ο οδηγός, με τον ηλικιωμένο επιβάτη να θέλει να κατέβει από το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός τον υποχρέωσε να μείνει μέσα λέγοντας ότι πρέπει να κάτσει σε θέση για να μην βρει ο ίδιος τον μπελά του και για να δουν οι παριστάμενοι ότι είναι καλά. «Δεν θα σε πληρώνω εγώ για καινούργιο» είπε χαρακτηριστικά. Όταν μάλιστα ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι κάποιος άλλος επιβάτης καταγράφει το απαράδεκτο περιστατικό, ακούγεται να λέει: «Βίντεο τραβάς; Τώρα θα σου πω κι εσένα».