Να κάνουν ένα βήμα μπροστά

Τώρα που τα διάφορα «μέτωπα» έκλεισαν, όλη η προσοχή πρέπει να πέσει στο αγωνιστικό κομμάτι.

Σε μια εβδομάδα όπου οι άλλοι τρεις του «Big-4», ασχολούνται με την Ευρώπη και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την πρόκριση στους ομίλους, ο Παναθηναϊκός είναι στην απ’ έξω και ασχολείται με το ματς στη Λάρισα. Σκληρό, αλλά ρεαλιστικό: για να μην χρειαστεί να ζήσει ξανά τέτοια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική «στέρηση», για να μην βλέπει τους άλλους να φοράνε τα ευρωπαϊκά τους κοστούμια, την ώρα που εκείνος κοιτάζει τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, πρέπει να αφήσει πίσω του της «αμαρτίες» του παρελθόντος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικονομικές ασυνέπειες που οδήγησαν στο μπαν από την ΟΥΕΦΑ, αυτό δείχνει ότι λύθηκε: ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε ακόμα μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, κατεβάζοντας κι άλλο τα χρέη της ΠΑΕ, την ίδια στιγμή που η συμφωνία με τη Νόβα αφενός καλύπτει σχεδόν το μπάτζετ της χρονιάς, αφετέρου εξασφαλίζει μια ήρεμη συνέχεια χωρίς θέμα με την αδειοδότηση και το Financial Fair Play. Κάτι που τελικά επιτρέπει στον οργανισμό του Παναθηναϊκού να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι κι όχι με οφειλές, χρέη, διακανονισμούς και άλλα πράγματα, που μόνο με το ποδόσφαιρο αυτό – καθαυτό δεν έχουν να κάνουν.

Το αγωνιστικό σκέλος λοιπόν είναι αυτό που πρέπει να «φτιάξει», να μπορέσει ο Ντάνι Πογιάτος να ξεμπλοκάρει την ομάδα, να βρει τον τρόπο που θα την κάνει να σκοράρει και να νικάει, κάτι που δεν συνέβη στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός και στο μοναδικό επίσημο στην Τρίπολη. Κι όσο κι αν είναι σημαντικός ο Βιγιαφάνιες που δεν έχει παίξει ακόμα και θα είναι χρήσιμος ή απαραίτητος στην πορεία ο Χουανκάρ που ήρθε για να γίνει ο βασικός αριστερός μπακ, η ομάδα πρέπει να πορευτεί, να «στρώσει» και να κερδίζει με αυτούς που έχει. Οι οποίοι ούτε λίγοι ποσοτικά είναι, ούτε «λίγοι» παικτικά.

Ούτως ή άλλως, ένας προπονητής οφείλει να έχει πάντα plan-B, να «ζει» με τις απουσίες, να ξέρει ανά πάσα στιγμή πώς θα αντικαταστήσει έναν τραυματία ή έναν τιμωρημένο, χωρίς να «πληγωθεί» η ομάδα του ή να κοπεί στα δυο. Και το φετινό ρόστερ φτιάχτηκε με αυτή τη λογική, να έχει δηλαδή ο Παναθηναϊκός περισσότερες από μια αξιόπιστες λύσεις σε κάθε θέση, να έχει βάθος, να έχει εναλλακτικές κι όχι μια «καλή 11άδα» ή 13-14 παίκτες «πρώτης γραμμής».

Αλλά όσους καλούς παίκτες και να διαθέτει μια ομάδα, πάντα χρήσιμο είναι να φτιαχτεί ο κορμός της, να στηριχτεί στους πιο ποιοτικούς και αποτελεσματικούς της παίκτες, ώστε να μην κολλήσει στη λάσπη. Αυτό καλείται να βρει ο προπονητής ενόψει Λάρισας, όπου ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, θα μοιάζει με βαρίδι στα πόδια της ομάδας. Και πέρα από τον Πογιάτος, αυτό καλούνται να κάνουν οι πιο έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες που είναι διαθέσιμοι: ένα βήμα μπροστά, ώστε να φτιάξει η ψυχολογία και η διάθεση ενόψει συνέχειας – και της ομάδας και του κόσμου.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss