ΝΔ: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει πίσω στους πολίτες αυτά που τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον αντίποδα των πεπραγμένων και του σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει να δίνει πίσω στους πολίτες αυτά που μέσω αύξησης της φορολογίας τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Μετά τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο που υποσχέθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, τη σκυτάλη πήρε ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε κομματική συγκέντρωση, ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων.”Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα” τόνισε, μιλώντας ανοιχτά για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης “για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”. Τα λόγια του κ.Αλεξιάδη συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα τού ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται. Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018» σημείωσε η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μειώνει τους φόρους και προσθέτει:

«Ήδη οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλάει για ακόμα πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε στην καταστροφική του τετραετία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβαστε επίσης:

Πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για άνοιγμα Μουσείων στις 14 Μαΐου – Τι θα γίνει με θέατρα, σινεμά

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss