Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι αιχμές του Πλατινί κι απίστευτο σχόλιο γι’ αυτόν και τον Ζιντάν! (photos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο Μισέλ Πλατινί δεν έκρυψε την θλίψη του, αλλά ήταν επικριτικός για το περιβάλλον του Ντιεγκίτο. Φοβερή ατάκα για τον ίδιο και τον Ζιντάν.

Ο Μισέλ Πλατινί ήταν μεγάλος αντίπαλος του Μαραντόνα τη δεκαετία του ’80. Τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και συλλογικό, αφού αγωνιζόταν στη Γιουβέντους, όταν ο Αργεντινός ήταν στη Νάπολι.

Εκτός γηπέδων ήταν φίλοι και ο παλαίμαχος Γάλλος άσος και πρώην πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ μίλησε στην «L’Equipe» για τον Μαραντόνα. Αυτό που έκανε εντύπωση φυσικά είναι ο ρεαλισμός με τον οποίο αντιμετώπισε την είδηση κι άφησε αιχμές για το περιβάλλον του Αργεντινού!

«Είναι μια μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο και μια θλίψη, αλλά μετά από όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, το περίμενα. Είχα προετοιμαστεί να ακούσω μια μέρα στο ραδιόφωνο την ανακοίνωση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα», είπε αρχικά ο Πλατινί και πρόσθεσε:

«Τον είδα να μιλάει ή να κινείται με δυσκολία. Έτσι προετοιμάζεσαι για τα άσχημα νέα, αλλά όταν έρθει η μέρα, κάτι ανακατεύει το στομάχι σου, το κεφάλι σου, πληγώνεται η καρδιά. Είναι δύσκολο, φτάνει η νοσταλγία, η μελαγχολία».

Ο Πλατινί είπε επίσης: «Δεν τον κατηγορώ για τα λάθη του, αλλά το περιβάλλον του. Όλοι όσοι ήταν γύρω του επωφελήθηκαν καλά και δεν τον βοήθησαν να ανακάμψει».

Και κατέληξε με μία απίστευτη ατάκα για τον ίδιο και τον Ζιντάν: «Θυμήθηκα όταν έπαιξα πρώτη φορά εναντίον του το 1979 στο Μπουένος Άιρες, ενώ βίωσα τη λατρεία που του είχαν στη Νάπολι. Ο Μαραντόνα ήταν γιος μιας χώρας, όπου το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς, οπότε ήταν παιδί βασιλιάς. Στην Αργεντινή έχουν τρεις μέρες πένθος. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν τρεις ημέρες εθνικού πένθους στη Γαλλία όταν ο Ζιντάν ή εγώ δεν είμαστε πια εδώ…»!

Ο Πλατινί να θυμήσουμε ότι είχε πει και την ατάκα «ό,τι μπορεί ο Ζιντάν να το κάνει με τη μπάλα, ο Μαραντόνα το κάνει με το πορτοκάλι»!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss